Közeleg április 3.: a közösségi oldalon szabadultak el az indulatok a kampányhajrában

2022. március 28. 11:08 2022. márc. 28. 11:08

Tudjuk, hogy kampány van, tudjuk, hogy már közel április 3., így azt is tudjuk, hogy mind a kormánypárt, mind pedig az ellenzék mozgósítja az embereit, viszont úgy gondoljuk, az egymás iránti tisztelet és az asszertiv kommunikáció egy kampányhajrában is a minimum, ami elvárható.

Máshogy látja ezt minden bizonnyal az ÖPE önkormányzati képviselője, a Fidesz mellett kampányoló Berényi Zoltán, aki Auth István oldalán hagyott hozzászólásával sosem látott mélységekbe süllyedt. 

Mint ismert a pártok, mind a Fidesz, mind pedig az ellenzéki összefogás emberei vasárnap ismét kilátogattak a vásártérre, hogy aláírásokat gyűjtsenek. A helyszínről természetesen posztolt a Fidesz színeiben induló Kővári János is, az ellenzék egyik delegáltja Mellár Tamás, valamint az ellenzéki összefogást erősítő Auth István oldalán is megjelent egy poszt a hétvégi eseményről. 

A fotók tanúsága szerint rengetegen gyűltek össze az ellenzék pultjainál, Auth a posztjában azt írta: "Egy hét múlva választunk! A nép viszont már döntött!" - utalva ezzel minden bizonnyal arra, hogy az ellenzék pultjainál látványosan többen jelentek meg, mint a Fideszénél. Erről egyébként két fotót is feltöltött, mutatjuk: 

 

Mindezt nem bírta szó nélkül hagyni az ÖPE önkormányzati képviselője, a Fidesz mellett kampányoló Berényi Zoltán. Kommentjéből, - amiből süt a cinizmus - ez áll: "Bérelt, fizetett aktivisták, egy arc sem volt ismerős, ja de egy igen: Melláré, aki mellényzsebből ott fizette ki a helyszínen őket. Gratulálok. Szép kis "tömeg", valóban, méltán lehettek büszkék rájuk, ja mégsem." 

A politikus pikírt hozzászólása természetesen nem maradt reakció nélkül, ami azért lássuk be, okkal verte ki a biztosítékot. A megjegyzésre Auth István maga is reagált, a képviselő így válaszolt: "Ennyit tudsz! Hazudni! Mert ez már aljas rágalmazás! Ilyenek vagytok, ha fáj az igazság, akkor kicsit el kéne gondolkozni, nem pedig újabb hazugsággal tetézni! Ezért fogtok elbukni, április 3-án!" 

Egy másik hozzászóló - aki az LMP színeiben érkezett a vásártérre - pedig így fogalmazott: 

"Zoli, értem én, hogy kampány van, és, hogy meg kell tolni a végét, ti is ezt csináljátok, mi is. De ez nem ok arra, hogy valótlanságokat állítsunk a másikról." - ezen a ponton pedig felsorolta, kik láthatók a fotókon, kommentjét pedig azzal zárta: "Ezekről az emberekről azt állítani, hogy bárki fizetett aktivista lenne, konkrétan egy hazugság, és sértő valamennyiünkre. Nyilván nem elvárás, hogy ismerd a helyi LMP-seket - én sem tudnám felsorolni a helyi ÖPE embereit, ha találkoznék velük - de az szerintem az alapvető tisztesség része, hogy nem írunk valótlanságot a másikról! És az is, hogyha kiderül a valótlanság, akkor bocsánatot kérünk..."

A kommentháborúba ezt követően többen becsatlakoztak, Berényi úr azonban bocsánatkérés helyett nevető fejekkel reagált több ízben. Az eset már csak azért is nagyon visszás, mert a jóhiszemű választópolgár azt gondolhatná, hogy értelmes, intelligens emberek a politikusaink, pártállástól függetlenül.

Ugyanis az intelligencia és az asszertiv kommunikációra való törekvés pártfüggetlen. Éppen ezért jogos elvárás lenne, hogy legyen egy politikus akár fideszes, akár ellenzéki, megfelelő stílusban nyilvánuljon meg egy közösségi oldalon, úgy hogy közben tiszteletben tartja a kollégák munkáját. Szomorú, hogy ez egyelőre csak elvárás. A kormányváltásra éppen ezért nem csak azért lenne szükség, mert tudjuk, hogy a Fidesz mit tett az elmúlt 12 évben, hanem azért is, hogy végre olyan politikusok képviseljék a hazánkat, akik ezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek. Persze előre nem tudhatjuk, hogy az ellenzék ezt megugorja-e, de az esélyt úgy gondolom meg kell adnunk nekik a bizonyításra. A Fidesznek volt 12 éve arra, hogy bizonyítson, ez alatt a 12 év alatt mindez nem sikerült nekik, sőt olyan szintre emelték a gyűlöletkultúrát, hogy nem tudom abból valaha ki tudunk-e majd mászni. Megpróbálni viszont meg kell, azt hiszem más lehetőség nincs. Ezért is kell a szavaznunk április 3-án, talán ez most fontosabb mint valaha. 

Szerző: P. G.

Címlapkép: Auth István, Facebook