Női jogvédőt korbácsoló rezsim nagykövetével parolázott Páva

2019. március 12. 15:45 2019. márc. 12. 15:45

Hétfőn együtt örült Páva Zsolt, Pécs Fideszes polgármestere és az iráni nagykövet. Kedden kiderült, hogy Iránban 33 év börtönre és majdnem 150 korbácsütésre ítéltek egy ügyédnőt, mert a nők jogait védte. A pécsi Fidesz megint jól megnézte, kivel érdemes szorosabbra fűzni a kapcsolatot. A nőket korbácsoló Irán és a családgyarapításban érdekelt orbáni Magyarország keze közben oszladozó angolnaként fonódik össze.

Hétfői hír (via Pécsma):

„Ünnepélyes keretek között leplezte le Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Gholamali Rajabi Yazdi, az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövete, valamint dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora az élete legnagyobb részét Shiráz városában leélő, világhírű 14. századi perzsa költő, Irán kormányának anyagi támogatásával felállított mellszobrát.”

„Páva Zsolt köszöntőbeszédében kiemelte a szoboravatás kulturális-szimbolikus hatását, ami Irán és Magyarország együttműködését támasztja alá.”

„Remélem, ez a szobor a két ország jó kapcsolatának szimbóluma lesz – mondta Gholamali Rajabi Yazdi nagykövet.”

Keddi hír (via 444):

Iránban 33 év börtönre és 148 korbácsütésre ítéltek egy jogvédő ügyvédnőt. Naszrin Szotudeh ügyvéd a nők jogaiért harcolt, azok érdekében lépett fel, akiket amiatt üldözött az állam, hogy felléptek a nőkre kényszerített fejkendő, a hidzsáb kötelező viselete ellen.

„Szotudeh egész életét a női jogok védelmének és a halálbüntetés elleni küzdelemnek szentelte. Mélységesen felháborító, hogy az iráni hatóságok pusztán emberi jogi munkája miatt büntetik. Elítélése csak megerősíti az Iránról, mint a nők kegyetlen elnyomójáról kialakult képet" – így az Amnesty International közel-keleti térségért felelős igazgatója, Philip Luther.

Ha tényleg olyan nagyon szoros lesz az együttműködés a két csodálatos ország között, akkor lassan kezdhetnek félni azok a magyar nők is, akik kellő számú szülés helyett esetleg a jogaikért küzdenek.