Pécsi Fidesz-botrány: fordítva ül a lovon a fideszes képviselő úr!

2023. november 9. 09:00 2023. nov. 9. 09:00

A pécsi Fidesz álcivilek segítségével próbálta félrevezetni a pécsieket. Erről már több cikkünkben írtunk, legutóbb az október 17-i pécsi közgyűlésen történt komikus akciójukról rántottuk le a leplet és megmutattuk, hogy nem minden az, aminek látszik. Az üggyel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a fideszes képviselőknek, melyre meg is érkezett az első "reakció".

A pécsi Fidesz képviselőinek magyarázatot kell adniuk arra, hogy miért próbálták meg átverni a pécsieket álcivilekkel, akik valójában fideszes aktivisták voltak, illetve szószólójuk egy általuk jól ismert párttag, egy korábbi sztriptízbár üzemeltető volt. Aki még nem olvasta volna a hatalmasra nőtt botrány részleteit IDE KATTINTVA megteheti. Egy részletes videót is készítettünk a botrányról, ahol egy Harkányi lakos nyilatkozott szerkesztőségünknek a fideszes álcivil eltitkolt múltjáról. 

 

"Itt be kellett menni, volt két rúdtáncos csaj, akik űzték az ipart, és ott hátul bonyolították le az üzleteket" - mutatta riporterünknek a helyi lakos, a pécsi fideszes álcivil korábbi sztriptizbárjának helyszínén.

 

 

A kérdéseink a következők voltak, melyeket 2023.11.06-án (hétfőn) el is küldünk emailben a helyi fideszes politikusoknak.

 

  • Miért próbálták a pécsi fideszes képviselők úgy tálalni az október 17-ei eseményeket, mintha felháborodott pécsi civilek akcióztak volna, miközben tisztában voltak vele, hogy a néhány megjelent között fideszes párttagok és aktivisták voltak? 

 

  • A megjelentek szószólójaként kijelölt Kálmáncsi Gyula többször is indult választásokon a Fidesz színeiben, sikertelenül. Milyen szerepet játszik jelenleg a pécsi Fidesz politikájának alakításában?

 

  • Tisztában voltak vele, hogy a megjelentek szószólójaként kijelölt, fideszes párttag, Kálmáncsi Gyula korábban olyan sztriptízbárt üzemeltetett Harkányban Blue Hawai néven, amit a Dunántúli Napló korábbi cikke így jellemez: ,,a bár pultnál lévők bambuszkosarakban üldögélve nézhetik végig a go-go lányok erotikus műsorát”?

 

  • Mit tesznek önök a nők jogainak és méltóságának védelmében, például a “go-go lányok” tekintetében, akik közül sokan kényszerítve, erőszak áldozataként vagy emberkereskedelem miatt dolgoznak sztriptízbárban? 

 

  • Mennyire tartják összeegyeztethetőnek az Önök által hangoztatott keresztényi értékeket azzal, hogy a fideszes színekben több választáson elinduló, fideszes párttag, Kálmáncsi Gyula sztriptízbárt üzemeltetett?

 

  • Bocsánatot fognak kérni a pécsiektől azért, mert megpróbálták megtéveszteni őket azzal, hogy civil akcióként tálalták az ügyet, miközben tudták, hogy ez nem igaz?

 

Hamar meg is érkezett az első "válasz" a pecsistop.hu egyik legnagyobb "rajongójától" (aki a közgyűlések alatt előszeretettel Facebookozik és nethuszárkodik a mi oldalunkon, hozzászólásokban), Berényi Zoltán (Fidesz-KDNP-ÖPE) önkormányzati képviselőtől. Ő az a képviselő, aki korábban egy városi közgyűlésen nem kisebb dologgal viccelődött, mint a pécsiek egészségét és környezetét kockáztató akkumulátorgyár ügyével. Hiszen a Pécs Jövője városvezető frakciószövetség határozatban állt ki amellett, hogy ne létesüljön Pécsett a pécsiek egészségét és környezetét kockáztató akkumulátorgyár. A fideszes képviselők, köztük Berényi, elbagatellizálták az ügyet, és jót szórakoztak a pécsi családok jövőjét érintő ügyön, majd nem támogatták szavazatukkal a kezdeményezést.

 

Felmerülhet a kérdés a kedves olvasóinkban, hogy mégis mit várunk egy olyan képviselőtől, aki munkaidejében ilyen jól szórakozik?

Megmondjuk őszintén nem sokat, de azért annál mint amit küldött nekünk "válaszként" Berényi Zoltán, többet. 

 

Ugyanis a képviselő úr egy pitiáner indokkal megtagadta a válaszadást, mint ahogy tette azt korábban élőben is, mikor egy másik ügyben a Városháza előtt próbáltuk utolérni. A videón jól látszik, hogy igen mélyről jövő indulatokat válthattunk ki azzal belőle, hogy újságíróként kérdezni mertünk tőle. 

 

 

Berényitől ezt a reakciót kaptuk kérdéseinkre: 

 

Tisztelt Pécsi Stop Teljes Szerkesztősége,

miután 2023. február 20-án, Bogos Csabának és az Önök T. Szerkesztőségének elküldött kérdéseimre – miután válaszoltam Önöknek, és a viszonosság jogán várhattam viszontválaszukat – nem érkezett válaszukat azóta több alkalommal személyesen is szóbahoztam Önöknek, de semmi választ nem kaptam.

Így nem csak az illem, hanem a sajtó etika szabályai alapjáni elvárhatóság okán is, mivel kérdéseimre Önök azóta sem válaszoltak, ebből kifolyólag amíg ez az álláspontjuk velem kapcsolatban, tisztelettel megköszönöm érdeklődésüket.

 

Kedves Képviselő úr! Véleményünk szerint ön fordítva ül a lovon! Ön egy megválasztott politikus, aki pénzt kap a megbízatásáért, ráadásul közpénzt. Még ha szerkesztőségünket ki nem állhatja (azért mert végezzük a dolgunkat), ön akkor is tartozik annyival a pécsieknek, hogy válaszokat ad az önöket szervesen érintő, fideszes álcivil-botrány kapcsán felmerült kérdéseinkre. Tudja, egy normális demokráciában fel sem merül, hogy egy politikus megtagadja a válaszadást. Az átláthatóság és az elszámoltathatóság alapvető elvei a demokráciának, de Fidesz szövetségesként nem csodálkozunk, ha nem így gondolja. 

 

Joga van a helyi lakosoknak, az ön választóinak tudni az igazságot, még akkor is, ha ez esetleg érintettség okán kellemetlen önnek. Újságírók vagyunk, a munkánk többek között az, hogy nyomozzunk, tájékoztassunk és kérdezzünk. Ön mikor cserélt helyet velünk? 

 

Javasoljuk, hogy gondolkozzon el ezen és szabadkozás helyett valódi válaszokat adjon a pécsieknek!

 

Folytatjuk.

 

Szerző: B.Cs