43 új parkolóhely létesült az elmúlt időszakban Kertvárosban

2023. szeptember 8. 11:14 2023. szept. 8. 11:14

Dr. Schmuck Roland (Pécs Jövője - MSZP) átadta a legújabb parkolót Kertvárosban, a Boros István utcában. A legújabb egység külön lakossági kérésre készülhetett el és a munkafolyamatok során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a zöldterület ne sérüljön, így fákat sem kellett kivágni.

Kertvárosban a képviselők odafigyelnek arra, hogy a kaotikus parkolóhelyzetre megoldást találjanak, ezért is kezdtek a régi, elhagyatott betonos placcok helyett parkolókat kialakítani. A Littke utca, illetva a Maléter Pál utca is bővült a parkolóhelyek számát tekintve, péntek reggel pedig Dr. Schumck Roland átadta a Boros István utcában található egységet.

Itt, a kertvárosiak legnagyobb örömére az előzetesen átadott 6 parkoló mellet 9 új létesült. Az érintett területen korszerűsítés is történt, napelemes világítást és új padkát is kaptak a helyek.

Emellett fontos azt is kiemelni, hogy az eddig is a területen helyezkedő fák érintetlenül maradtak, így az árnyékot is tud biztosítani az ott parkolóknak. A Boros István utcai helyekkel együtt már 43 új parkolót adtak át az elmúlt időszakban.

Schmuck Roland a péntek reggeli átadón kiemelte, hogy ez még összességében nem megoldás a kertvárosi parkolás problémáira, így a jövőben is igyekeznek még többet kialakítani, fokozottan figyelve arra, hogy zöldterületet egyáltalán ne, vagy részlegesen érintsenek. Ezen folyamatok során a lakossági igények lesznek a legfontosabbak, mert olyan helyen szeretnének új parkolókat létesíteni, ahol arra valóban szükség van.