A Dűne készítői is a pécsi kesztyű mellett döntöttek

2024. március 2. 12:16 2024. márc. 2. 12:16

A Pécsi Gloves International (PGI), a neves Karma Pécsi Kesztyű gyártója, fontos szerepet játszott a várva várt sci-fi film, a "Dűne 2" létrehozásában, ahogyan azt a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közleményében olvashatjuk.

A közlemény szerint ez a projekt különösen jelentős volt a vállalat számára, mivel lehetőséget biztosított arra, hogy kiemeljék szakértelmüket egy ilyen nagyszabású produkció keretein belül. A "Dűne" stábja, köztük Hóka Zsóka jelmezkivitelező, úgy döntött, hogy a magyarországi forgatás során helyi forrásokból szerez be anyagokat és kellékeket. Ez lehetővé tette a PGI számára, hogy aktívan részt vegyen a filmalkotásban. Minden egyes kesztyű tervezésekor kiemelt figyelmet fordítottak a részletekre, hogy azok ne csak a film vizuális világát gazdagítsák, hanem összhangban legyenek a karakterek történetével és személyiségével is. A tervezési folyamat során különleges hangsúlyt fektettek arra, hogy a kesztyűk tökéletesen illeszkedjenek a jelmezek által megteremtett világhoz. Ezzel párhuzamosan gondoskodtak arról, hogy a kesztyűk viselése kényelmes és praktikus maradjon a színészek számára.

Azonban a pécsi kesztyűk nemcsak a "Dűne 2" filmbe kerültek, tavaly a világhírű énekesnő, Rihanna is viselt egy a városban készült, dizájnos darabot a Super Bowl félidei show-jában. Rajta kívül Lady Gaga és Madonna is rendelt már egyedi kiegészítőket Pécsről.

 

Forrás: Pécsma