A Tiszta Kezek képviselője politikai cirkuszra használta fel egy bántalmazott pécsi fiatal ügyét

2024. február 29. 11:12 2024. feb. 29. 11:12

„Önnek kell számot adnia róla, hogy politikai érdekből mennyi ideig ücsörgött a birtokába került felvételeken, és azokat végül miért egy NER-propagandalaphoz, és miért nem a hatóságokhoz juttatta el” – írja közleményében Nyőgéri Lajos.

Ahogy arról a Pécsma beszámolta február 20-ai közgyűlésen Hencsei Zsolt (Tiszta Kezek) egy önkormányzati bérlakásban élő nővel kapcsolatban tett fel kérdést Péterffy Attila polgármesternek. A nő a képviselő szerint férjével egy fogyatékkal élő gyereket kínoz, ver és éheztet. A polgármester erre akkor azt válaszolta, hogy ez egy súlyos, életveszélyes bűncselekménynek hangzik, Hencseinek pedig az információk birtokában már meg kellett volna tennie a feljelentést. Péterffy Attila az ülésen hangsúlyozta, hogy a feljelentést ezért Nyőgéri Lajos alpolgármester meg fogja tenni, ami február 22-én meg is történt. Hencsei a saját feljelentését csak jó pár nappal később tette meg (ezt pedig elújságolta az egyik helyi NER-propagandalapnak).

Nyőgéri Lajos közleménye:

Hencsei Zsolt képviselő úr,

szánalomra méltó érzés lehet minden nap egy olyan frakció tagjaként a tükörbe nézni, amely elárulta a demokrata pécsieket. Azokat, akik az előző választásokon a tohonyaság, a mutyi, a hozzá nem értés, azaz a csőd- és a Fidesz-mentes, független Pécsre szavaztak.

Ön és frakciótársai inkább kezüket-lábukat törve igyekeznek botrányosnak látszó ügyeket szállítani gazdáik propagandagépezetének. Eleget téve a NER elvárásainak, megdolgozva támogatásukért. Félrevezetéssel elterelve a figyelmet a Fidesz valódi botrányairól, a bántalmazott gyermekekről, a tönkretett termőföldekről, a megbetegített akkugyári munkásokról.  

Az Ön által említett ügyben már február 22-én feljelentést tettem, a levelem pedig már kézhez is vette a rendőrség, amint azt a mellékelt dokumentum is bizonyítja.

Én eleget tettem az állampolgári kötelességemnek, és ígéretemhez híven a lehető legrövidebb úton a hatóságokhoz fordultam az ügy mihamarabbi tisztázása végett.

Mulasztásban így legfeljebb Ön van, képviselő úr. Ön használta fel egy hazug, átlátszó politikai cirkuszra az ügyet.  Önnek kell számot adnia róla, hogy politikai érdekből mennyi ideig ücsörgött a birtokába került felvételeken, és azokat végül miért egy NER-propagandalaphoz, és miért nem a hatóságokhoz juttatta el.

 

Képviselő úr,  

jó reggelt kívánok!

 

Nyőgéri Lajos

Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere