Autómentes nap: 2023. szeptember 22- ezen a napon mindenki számára díjmentes az utazás a Tüke Busz Zrt. járatain

2023. szeptember 18. 12:47 2023. szept. 18. 12:47

Az Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16. és szeptember 22-e között rendezik meg az európai városokban. Az Autómentes nap e tematikus hét kiemelt programjaihoz illeszkedik, amely a társadalom környezettudatosságát és a fenntarthatóságot hivatott erősíteni - írja sajtóközleményében a Tüke Busz Zrt.

Az Autómentes nap fő üzenete a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, ezért 2023. szeptember 22-én, pénteken az Autómentes napon, a Tüke Busz Zrt. valamennyi járatán, mindenki számára díjmentesen biztosítja a közösségi közlekedést Pécs város közigazgatási területén. Pécsett is arra ösztönözzük a lakosságot, hogy ezen a napon ne autóval, hanem alternatív megoldásként a közösségi közlekedést használva, autóbusszal induljunk útnak a városban!

 

 

Miközben beindult a jelenléti oktatás az általános és középiskolákban, valamint felélénkült az egyetemi élet a városban és több belvárosi programhoz csatlakozhatunk, ezzel együtt azt is tapasztalhatjuk, hogy a megnövekedett autós közlekedési forma továbbra is jelentős forgalmi terhelést és torlódásokat okoz Pécs városában.

 

Az Autómentes napon a díjmentes utazási lehetőség biztosításával az is cél, hogy minél többen vegyék igénybe iskolába, munkába járáshoz vagy családi kiránduláshoz a közösségi közlekedést.

 

A zöld városi törekvéseket a közösségi közlekedés minél nagyobb arányú kihasználtsága - és ezzel párhuzamosan a minél kisebb városi autóforgalom - szolgálná a jövőben. Mindannyian tehetünk környezetünk megóvásáért és ennek felelőssége, a környezeti ártalmak csökkentése is közös ügyünk és közös érdekünk.

Válasszuk a közösségi közlekedést az Autómentes napon! – áll a Tüke Busz Zrt. közleményében.