Biztosítja a forrást az akvapark-projekt folytatáshoz a Pécs Jövője Egyesület

2024. február 15. 09:39 2024. feb. 15. 09:39

A Pécsi Akvapark tényleges tervezőjének kiválasztása előtt még két fontos dokumentum elkészítésére van szükség. Ezek finanszírozását jogszabályi korlátok miatt nem vállalhatja a város, így a Pécs Jövője Egyesület biztosítja a szükséges forrást az önkormányzatnak.

A projekt előkészítése még 2016-ban kezdődött, amikor az előző városvezetés uniós támogatást nyert a Modern Városok Programban. Azonban az elérhető keretet túlnyomórészt egy fenntarthatatlan koncepció előkészítésére használták fel.

Miután a jelenlegi városvezetés átvette a stafétát 2019 októberében, az önkormányzatnak csak egy kis részéből kellett megoldania az eredetileg vállalt feladatot. Sikerült új helyszínt találni és új koncepciót kidolgozni, amihez sikeresen lezajlott egy nyílt építészeti tervpályázat is.

Most, hogy a díjnyertes pályázókkal megkezdődhet a részletes tervezés, aktualizálni kell a korábbi megvalósíthatósági tanulmányt, valamint elkészíteni a tervezési programot is.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere hangsúlyozta, hogy az akvapark megépítése fontos a pécsieknek, és javasolja, hogy az önkormányzat készíttessen el mindkét hiányzó dokumentumot. Ennek biztosításához a Pécs Jövője Egyesület nyújt anyagi támogatást.

Dr. Bodnár Imre, az egyesület elnöke kiemelte, hogy közérdekű kötelezettségvállalásként támogatják az akvapark projektjét, mert fontosnak tartják Pécs jövőjét.

"Közérdekű kötelezettségvállalás révén van lehetőség arra, hogy egyesületünk egy meghatározott cél érdekében támogatást ajánljon fel az önkormányzatnak. Mivel Pécs jövője szempontjából fontosnak tartjuk az akvapark megépítését, ezért kötelességünknek tartjuk, hogy a tervezési folyamat folytatásához szükséges forrást biztosítsuk az önkormányzat számára."

 

A tervek szerint a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-vel kötnek szerződést az aktualizáció és a tervezési program koordinálására, miután a pécsi közgyűlés megszavazza az erről szóló előterjesztést február 20-án. Amint a két dokumentum elkészül, megkezdődhet a tényleges tervező kiválasztását célzó eljárás, melynek egyik feltétele a tervezési díj forrásának biztosítása.