Gázhálózat-felújítás kezdődik a Goldmark Károly és a Tímár utcákban

2024. április 8. 15:25 2024. ápr. 8. 15:25

Április 15-én kezdődik, és a tervek szerint május 17-ig tart a gázvezeték-hálózat felújítása Pécsett a Goldmark Károly és a Tímár utcákban - írja az E.ON a lapunknak megküldött sajtóközleményében.

A forgalomkorlátozással járó munkálatok két ütemben valósulnak meg (mindkét alkalommal teljes útzár mellett) annak érdekében, hogy a lakosság mindennapjait a lehető legkisebb mértékben zavarják.

Az I. ütemben április 15-én indulnak a földmunkák a Tímár utcában, és május 6-án zárul a művelet a burkolat teljes helyreállításával, amikor az utat visszaadják az autós forgalomnak.

II. ütem a Goldmark Károly utcát érinti: itt a földmunka kezdő dátuma május 7., a helyreállítással pedig május 17-én végeznek a kivitelezők. 

A hétköznapok megtervezéséhez fontos információ, hogy a Munkácsy Mihály utca a kereszteződésnél a II. ütem végén két napig szintén le lesz zárva. Az átmeneti változások várhatóan a környező utcák forgalmi rendjét is érintik, ugyanakkor a gyalogos forgalom a kivitelezés teljes ideje alatt biztosított lesz.  

A munkálatok részleteiről az energiaszolgáltató szórólapon már értesítette a lakosságot.

Az E.ON köszöni a lakosok és az arra közlekedők megértő türelmét a felújítási munkálatok idejére.