Lövöldözéssel fenyegette meg egy pécsi iskolában a tanulókat és a szülőket egy nehezen kezelhető diák apja

2023. május 19. 11:42 2023. máj. 19. 11:42

Szülők fogta össze egy nehezen kezelhető kisdiák miatt Pécsett, mivel a kisgyermek folyamatosan zavarta a tanítást, ezért a többi szülő a gyerek eltávolítását kezdeményezte. A problémás kisgyerek apja viszont fenyegetőzni kezdett és a rendőröknek kellett fogdába helyezniük a dühöngő szülőt – írja az ATV Híradó.

A kisfiú édesanyja az ATV-nek elmondta, hogy korábban is kértek segítséget az iskolapszichológustól, hogy nyomon tudják követni a kisgyermekük életét, de hozzátette, hogy az óvodában nem merültek fel ilyen problémák, mint az iskolában.

A többi tanuló szülei pedig az iskola vezetésétől kért segítséget, ekkor jelent meg az édesapa, aki fenyegetően és agresszíven lépett fel a tanárokkal és a szülőkkel szemben is, majd a kisgyermekével megüzente otthonról, hogy:

„Le lesznek lődözve a szülők és a gyermekek is, ha nem nyugszanak itt a dolgok”.

Az ügy végül odáig fajult, hogy a szülők rendőrt hívtak, akik három napra őrizetbe helyezték a férfit. Ezt követően a Pécsi Járásbíróság gyorsított eljárásban hozott ítéletet, garázdaság miatt szabálysértési pénzbírságot szabtak ki rá 49.800 forint összegben. Az apa elismerte tettét, az ítélet jogerős. Az édesanya úgy véli, érthető volt az apa felháborodása.

A kisfiút már nem járatják a pécsi iskolába, a tervek szerint egy másik intézményben folytatja tanulmányait - tudtuk meg az ATV riportjából.

 

Forrás: atv.hu