Szeptember 11-én folytatódik a Petőfi utcai felújítás

2023. szeptember 7. 16:46 2023. szept. 7. 16:46

Négy hétig tartanak majd az Őz utca és Nagy Jenő utca közötti szakaszon a kivitelezési munkálatok.

A Petőfi utcában február óta ütemezetten zajlanak a szennyvízvezetékek rekonstrukciós munkálatai. A Kolozsvár utcától a Kodály Zoltán utcai körforgalomig tartó szakaszon december végéig bezárólag 5 ütemben valósulnak meg fejlesztések az utóbbi évek egyik legnagyobb, mintegy 3 milliárd forintból megvalósuló víziközmű-rekonstrukciós projektjének keretében.

A Petőfi utcában a munkálatoknak köszönhetően a közmű-infrastruktúra fejlesztése mellett összesen 900 méter hosszban újul meg a teljes utca burkolata is önkormányzati önerőből, mintegy 114 millió forintból.

A Petőfi utcában a Kolozsvár utcától a Hungária utcáig tartó szakaszon már a szeptember 1-jei iskolakezdésre megújult az útburkolat, az északi rész a kivitelezési munkálatokat követően szintén teljes hosszában megújul majd.

Jó hír, hogy a Petőfi utca Hungária utca és Őz utca közötti szakaszának víziközmű-rekonstrukciós munkálatai is elindulnak szeptember 11-én. A kivitelezés idején pár hétig még részleges forgalomkorlátozásra lehet számítani.

Előreláthatólag – az időjárási tényezők és az előre nem tervezett esetleges technikai problémák függvényében szeptember 11-től kezdődően négy hétig tartanak majd a Petőfi utca Őz utca és Nagy Jenő utca közötti szakaszon a kivitelezési munkálatok. A szennyvízvezeték-rekonstrukció ezen a szakaszon nem igényel teljes útlezárást, viszont annak érdekében, hogy minél gyorsabban haladhasson a felújítás, a lehető legrövidebb ideig zavarva a közlekedést, a következő forgalmi rend változásokra lehet számítani:

 

  • a Petőfi utca 17. és a 25. szám között félpályás forgalomkorlátozás és sávelhúzás lesz, a parkoló sáv ideiglenesen megszűnik, így a Nagy Jenő utca és az Őz utca között a kétirányú forgalom továbbra is biztosított marad, és ezen a szakaszon a parkolás tilos lesz;
  • a kivitelezéssel érintett terület mellett 30 km/h sebességkorlátozásra kell számítani.

Tervezetten október elejétől indul majd a Petőfi utca Nagy Jenő utca és a Hungária utca közötti szakaszának a kivitelezése, amely során egy munkagödör elkorlátozása valósul meg, így a következő forgalmi rend változásokkal jár:

  • a nyugati oldalon alakítják ki a szélső besoroló sávot az északi irányban haladó forgalmi sáv érintésével,
  • a Petőfi utcai buszmegállót ideiglenesen áthelyezik a Petőfi utca 25. szám elé.

 

 

A két ütem teljes kivitelezése előreláthatóan 7 hetet vesz majd igénybe, és várhatóan az iskolai őszi szünetben fejeződnek be, a legutolsó munkálatok a Kodály Zoltán utcai körforgalomban zajlanak majd. A befejező ütem lezárása után a Petőfi utca Hungária utcától a Kodály Zoltán utcai körforgalomig tartó szakasza ősz végén kap majd új, végleges burkolatot.

A fent megjelölt időszakban a víziközmű-rekonstrukciós projekthez kapcsolódóan a város más pontjain is számítani lehet még forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra, de a projekt munkálatai hamarosan a végéhez érnek az egész városban. Részletekről és további információkról ezen a honlapon tájékozódhatnak.