Több mint félmillióan látogattak el a pécsi Zsolnay Örökségkezelő programjaira tavaly

2024. január 31. 16:16 2024. jan. 31. 16:16

A Zsolnay Örökségkezelő sikeres évet zárt 2023-ban, több mint 574.000 látogatót vonzva a pécsi kulturális eseményekre és látnivalókra. A vállalat rendkívüli növekedést ért el mind látogatószámában, mind bevételében az előző évhez képest. Az új programok és rendezvények sokszínűsége és vonzereje jelentős növekedést eredményezett a fizető vendégek számában és a programok számában is.

Az új kezdeményezések között szerepel a pécsi világörökségi helyszínek megújítása, ami új applikációval, játékokkal, filmekkel és más multimédiás tartalmakkal segíti a látogatókat a város ókeresztény örökségének felfedezésében. Továbbá, először rendezték meg a Kodály Központ Hangjai napot és a Pécs The Force Be With You - Első Pécsi Star Wars Napot, melyek nagy sikernek örvendtek.

A következő évben is folytatódik az új kezdeményezések és programok sorozata. A Kodály Központban olyan közönségkedvencek lépnek fel, mint Zorán, Punnany Massif, Koncz Zsuzsa és mások. A Zsolnay Színház előadásai is folytatódnak, és új, különleges programokat kínálnak a negyedben. Emellett számos fesztivált és nagyrendezvényt szerveznek, mint például a Zsolnay Piknik, a Sétatér Fesztivál, és mások.

A Zsolnay Örökségkezelő folytatja elkötelezettségét a pécsi kulturális élet és turizmus fejlesztése iránt, és 2024-ben is változatos és vonzó programokat kínál a látogatóknak.

 

Forrás: Pécsma