Tüke Busz Zrt.: Ismét az elégséges szolgáltatáson felül teljesült a sztrájkmenetrend

2024. február 29. 15:27 2024. feb. 29. 15:27

2024. február 27-én és 28-án sztrájk zajlott a pécsi közösségi közlekedés ellátásáért felelős Tüke Busz Zrt.-nél. A társaság ezen a két napon is megkülönböztetett figyelemmel kezelte a város ipari parkjaiban működő, illetve a kiemelt foglalkoztatók dolgozóinak a műszakváltásokhoz igazodó munkába- és hazajutását. Törekedtünk arra, hogy a pécsieket ezúttal is minden lehetséges felületen és fórumon pontos információkkal lássuk el a sztrájkkal érintett napok menetrendi közlekedéséről - sajtóközleményében közölte a pécsi busztársaság.

"Ismét köszönettel tartozunk a Pécsett utazóknak, hogy megértéssel és türelemmel fogadták a Tüke Busz Zrt. sztrájk idejére meghirdetett elégséges szolgáltatás szerinti menetrendjét." - írják.

A társaság autóbusz-vezető állományának jelentős többsége a sztrájk napjain is munkavégzésével segítette a Pécsett utazók munkába, iskolába, orvoshoz történő biztonságos eljutását. A társaság járatai ennek köszönhetően a sztrájkkal érintett napokon az elégséges szolgáltatást meghaladó menetrend szerint közlekedtek:

Mindkét napon a normál menetrendben 1884 járat közlekedett volna.

A keddi napon 1802 járat közlekedett, szerdán 1583 járat indult.

A Tüke Busz Zrt. szerint az autóbusz-vezetők jelentős többsége megértette és elfogadta a társaság bérrendezésről szóló Munkáltatói Tájékoztatóját, amely szerint a társaság bérmegállapodás nélkül is végrehajtja a keresetfejlesztést a teljes munkavállalói állományában. A bérfejlesztés 2024. január és február havi különbözetét március 1-én kifizeti a munkavállalóknak. Az autóbusz-vezetők esetében a bruttó alapórabér 18,5%-kal emelkedik.

A Tüke Busz Zrt. vezetése továbbra is elkötelezett abban, hogy az általa javasolt és végrehajtott bér- és keresetfejlesztés szerint a 2024-es évre vonatkozó bérmegállapodást megkösse a munkavállalók érdekképviseletre jogosult szervezeteivel.

 

Forrás: Tüke Busz Zrt.