Bicsák Bence ott lesz Párizsban!

2024. május 29. 14:35 2024. máj. 29. 14:35

Bicsák Bence, Kuttor-Bergmayer Zsanett és Lehmann Csongor képviselheti hazánkat a párizsi olimpián. A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola triatlonosának július 30-án, reggel 8 órától szurkolhatunk a férfiak egyéni küzdelmében! - írja weboldalán a PSN Zrt.

Eldőlt, hogy három magyar triatlonos indulhat a párizsi olimpián. A magyar szövetség a héten jelenti be az utazó csapat névsorát, de a kvalifikációs időszakban nyújtott teljesítményének köszönhetően Kuttor-Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor helye biztos, az ő megerősítésük csupán formalitás. Miként a tokiói olimpián hetedik Bicsák Bence helye is, aki az utolsó pillanatig nagy csatát vívott további két honi riválisával a második kvótáért. A tokiói olimpiával ellentétben azonban nem lesz második magyar női induló, így a vegyes váltó versenyszámban nem lesz érdekelt Magyarország – olvasható az index.hu-n.

A párizsi olimpián július 30-án lesz a férfiak egyéni versenye, másnap a nők küzdelmére kerül sor, a vegyes váltók augusztus 5-én lépnek színre. Mindhárom versenyszám 8 órakor kezdődik.

A versenynaptárban még egy vb-futam szerepel, július 13–14-én Hamburgban küzdenek a legjobbak, míg egy héttel korábban, július 6–7-én Tiszaújvárosban rendezik meg a párizsi olimpia előtti utolsó vk-viadalt.