EB-re készülnek a PEAC ifjú asztaliteniszezői

2023. március 10. 15:25 2023. márc. 10. 15:25

Mindegyik PEAC-os lánynak reális esélye van kijutni a júliusi asztalitenisz Európa-bajnokságra. Addig azonban még sok edzés és verseny szerepel a programban - tudtuk meg a fiatal hölgyek edzőjétől, Orosz Gábortól

Nagy Judit, Pétery Johanna, Szuhanyik Gréta és Nagy Rebeka személyében egyszerre négy rendkívül ígéretes serdülő asztaliteniszezővel is büszkélkedhet a PEAC szakosztálya. A fiatalok már nemcsak hazai porondon remekelnek, hanem a nemzetközi versenyeken is mind gyakrabban megvillantják képességeiket, kezdte a beszélgetést Orosz Gábor.

 

Példának említette, hogy a pécsi lányok domináltak egyesben a serdülő asztaliteniszezők Budapest-bajnokságán. A PEAC játékosai kisajátították a dobogót az Ormai-csarnokban: Nagy Judit aranyérme mellett Szuhanyik Gréta zárt a második, Pétery Johanna a harmadik helyen. A negyedik pécsi reménység, Nagy Rebeka a későbbi bronzérmes Fazekas Lizettől kapott ki. Immár hosszú évek párhuzamosan halad a fiatalok pályafutása, és a kvartett tagjai mostanra nemcsak közösen készülnek, hanem a sikereket is együtt érik el.

Azt is megtudtuk, hogy mind a négyen pécsi kötődésűek, korban is közel állnak egymáshoz, emellett pedig jó barátnők is, ami nagyban elősegíti azt, hogy ilyen egységes csapatot alkothassanak. A lányok rendkívül szorgalmasok, és szeretik, amit csinálnak, ennek köszönhetően mostanra már mindannyian beverekedték magukat a serdülőválogatottba. A játékstílusukat tekintve Pétery Johanna, illetve a Nagy ikrek, Rebeka és Judit is harcias és agresszív játékot képvisel, eközben a hétköznapi életben is mindannyian elég temperamentumosak. Ehhez képest Szuhanyik Grétát pedig a stabilitás jellemzi, ami a pingpongasztalnál is megmutatkozik. A hazai mellett már a nemzetközi versenyeken is szép sikereket értek el, annak ellenére, hogy az eddigiekben néhány válogatott társukhoz képest jóval kevesebb lehetőséget kaptak. Nagy Judit például élete első nemzetközi újoncversenyén rögtön harmadik lett. Nagy Rebeka a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon erős mezőnyben jutott el a legjobb nyolcig. Pétery Johanna tavaly második lett Podgoricában, míg Szuhanyik Gréta ezüstöt nyert a múlt nyári, győri világfesztiválon.

Az edző arról is beszélt, hogy a sportolók a Szent Mór Iskola Központban tervezik tanulásuk folytatását. Van köztük már olyan, aki felvételi vizsgát is teljesített a középiskola első osztályába, hozzátette, hogy a 2023-2024 tanévben először indul sporttagozatos osztály a Szent Mórban.


Szerző: Szabó Ferenc