Rövidesen kiderül, hogy mit tud kezdeni a Fradi kétgólós hátrányával

2023. március 16. 19:00 2023. márc. 16. 19:00

Az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjének első körében a Ferencváros 2-0-ás vereséget szenvedett a Leverkusen vendégeként, így a továbbjutáshoz hárommal kellene nyernie hazai környezetben.

A fővárosi alakulat nagyon magabiztosan vezeti a hazai pontvadászatot, az OTP Bank Liga tabelláján 11 pontos előnyben vannak a zöld-fehérek a második helyezett Kecskeméttel szemben. De mint azt minden sportrajongó pontosan tudja, a nemzetközi porond azért más kávéház. Már önmagában az is meglepetésként érthette a szurkolókat, hogy a Ferencváros csoportelsőként jutott tovább az EL négyeséből, maga mögé utasítva a Monaco-t (francia), a Trabzonsport (török) és a Crvena Zvezdát (szerb). A Fradi ezzel a bravúrra érte el, hogy kiemeltként várhatta a nyolcaddöntőket, így az első egyenes kieséses szakaszra maradt mérkőzéseken nem is kellett pályára lépnie. A Bundesligában jelenleg 9. helyen tanyázó Bayer Leverkusen éppen a budapestiek mögött végző Monaco-t tudta két vállra fektetni.

A németek kispadjára tűzoltóként érkezett a korábbi kiváló, spanyol válogatott játékos, Xabi Alonso, aki kieső helyről kormányozta vissza a "gyógyszertáriakat" a Bundesliga középmezőnyébe. Nem árt azt sem megemlíteni, hogy számos válogatott klasszis játékos is hétről hétre a Leverkusenben pallérozódik, ott van például Tapsoba, Tah, Wirtz, Diaby, vagy éppen a Chelsea csapatától kölcsönvett Hudson-Odoi. Ezek ellenére is a sorsolást követően bizakodóak voltak a magyar hangok, mondván, hogy a Leverkusen a verhető csapatok közé tartozik. Nos, ez a németországi meccsen nem igazolódott be, ugyanis, Demirbay és Tapsoba góljaival 2-0-ra nyert a félgőzzel játszó hazai gárda, míg a Fradi mindössze egy kapufáig jutott.

Mondhatjuk, hogy a Puskás Arénában már igazi bravúrra lenne szüksége a Ferencvárosnak, hogy meglegyen a továbbjutás. Nem túl jó hír a magyar szurkolóknak, hogy a Leverkusen 5 mérkőzés óta veretlen. Ha összevetésben döntetlen eredmény születik, azaz 2 góllal nyerni tud a Fradi, akkor 2x15 perces ráadás, azt követően pedig büntetőpárbaj dönt a továbbjutás sorsáról.

A mérkőzést 21 órától élőben közvetíti az M4 Sport.