Tovább zuhan a PMFC a harmad osztály felé

2024. április 9. 19:43 2024. ápr. 9. 19:43

A PMFC NB II-es labdarúgó csapata, a Nyíregyháza elleni mérkőzést Balmazújvárosban játszotta le hétfő este. A Szpari fél lábbal már átlépte az NB I. küszöbét, és eddigi teljesítményük arra ad következtetést, hogy a szezon végén egy osztályt feljebb lép. Ebből kiindulva az összecsapás favoritja a hazai csapat. A pécsiek eddigi formájukat nem cáfolták meg és már az első félidőben eldőlt a mérkőzés a Nyíregyháza javára.

Kis ünnepséggel kezdődött a meccs. 100. bajnoki mérkőzését vívta a Nyíregyháza Spartacus színeiben a Szeged elleni találkozón Gresó Mátyás. A támadó 2021 telén érkezett a Spartacushoz. A játékosnak Dankó Gergő ügyvezető és Fekete Tivadar sportigazgató adták át a mezt a jubileum alkalmából.

A hétfői, a 27. bajnoki lesz a két csapat története során, 15-ször az NB-I-ben találkoztak a felek. Az eddigi mérleg a pécsieknek kedvez, 11 alkalommal nyertek, míg a Nyíregyházaiak nyolcszor hagyhatták el győztesen a pályát. Utoljára októberben találkoztak a felek, és Gresó Mátyás, Géresi Krisztián, Németh Barnabás és Nagy Dominik góljaival 4-0-ra győztek a vendéglátók. 

 

Az NB I-re aspiráló gárda az első percben már gólt ért el. Beke a 16-os közelében átívelt balra a másik oldalra. A pécsi védők szét húzottan védekeztek a 16-on kívül. Géresi senkitől nem zavartatva 15 méterről a jobb alsó sarokba pattogva juttatta el a labdát, 1-0.

 

A 25. percben ismét zörgött Helesfay kapuja. Géresihez, az első gól szerzőjéhez került a labda. A csatár 5-6 métert oldalra rúgta a labdát a hátvédsorból előre törő Gengeliczkihez. A hazai játékos 10 méterről a hosszúba fejelte a labdát 2-0. A pécsi védők négyen is védekeztek a két támadóval szemben, de eredménytelenül.

 

Az első félidőben pécsi oldalon a 19. percben Hudáknak volt gólszerzési lehetősége a pécsi oldalon. A 23 méterről leadott lövését Dala könnyedén hárította.  

A cseréket nem kapkodták el az edzők. A szünetben volt az első, amikor vendégoldalon Krauszt, Miknyóczki váltotta.

A második félidő sokkal visszafogottabb, mint az első. A játékrész első izgalmát Harsányi húsz méteres kapura lövése jelentette.  

A 82. percben közel 25 méterről szabadrúgáshoz jutott a PMFC. A Spari négy magas emberét sorfalba állítottak, ám Hudák nagy erejű lövése egy kiflivel a jobb felső sarokban kötött ki, 2-1.

 

A mérkőzés dicséretes, sportszerű volt. Az első, ami egyben az utolsó sárgalapos figyelmeztetést a pécsiek játékosa kapta.

 

A PMFC legközelebb a tabella utolsó előtti helyén álló Tiszakécske gárdáját fogadja, vasárnap, Pécsett, a Stadion utcában

 

NYÍREGYHÁZA: Dala– Baki, Alaxai, Gengeliczki, – Farkas B., Nagy D., Kesztyűs B., Nagy B. – Kovácsréti, Géresi (Novák, 65.), Beke (Gresó, 65.).

Vezetőedző:Tímár Krisztián
 

PÉCS: Helesfay – Takács Zs., Rácz L., Pejovics, Hadaró (Majnovics, 65., Lacza, 78.) – Krausz (Miknyóczki, a szünetben), Bachesz, Hudák M. – Harsányi I. (Bukovics, 65.), Tóth-Gábor (Gera Z., 65.), Szabó M.

Vezetőedző: Mátyus János
G.: Géresi (1.), Gengeliczki (25.), ill. Hudák (82.)

 

Szerzó: Szabó Ferenc