Három kérdés Kövér Lászlóhoz, aki megmondta, ki a jó magyar

2019. augusztus 11. 09:57 2019. aug. 11. 09:57

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Gyergyószentmiklóson azt találta mondani népességpolitikailag, hogy "rá kell ébreszteni az embereket arra, hogy nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt."

Elöljáróban szögezzük le, nincs ezzel baj, a vélemény az olyan dolog, ami - jó esetben - mindenkinek van. Azzal van baj, ha az ember a saját, vitáért kiáltó, több kérdést is felvető véleményére úgy tekint, mint megcáfolhatatlan igazságra, amivel ha valaki nem ért egyet, akkor csakis benne van a hiba. 

Ezek után jöjjenek a kérdések a fent említett kijelentés kapcsán.

  • Kövér László szerint nem jó magyarok azok az anyák, akiknek például egészségügyi okokból csupán egyetlen gyermekük sikerült?
  • Kövér László szerint nem jó magyarok azok, akiknek úgy alakult a házasságuk, hogy egyedül nevelték fel egy szem gyermeküket, összeszorított foggal, tisztességben, szegénységben, visszanyelt könnyek között, mégis megadva mindent csemetéjüknek, hogy az egy másodpercig se érezze, hogy kevesebb lenne bárkinél?
  • Kövér László egy ilyen meggondolatlan kijelentés után nem szégyelli kicsit magát?
Forrás: H.V.