Trombitás Kristóf menekül a karlendítéses kérdések elől, Kötter Tamás biztonsági őrt hívott rám a Tranziton

2023. augusztus 26. 18:50 2023. aug. 26. 18:50

A Tihanyban megrendezésre kerülő Tranzit politikai fesztivál, Tusványos mellett kétség kívül az egyik legnagyobb eseménye a Fidesz kirakat elitjének. Mi sem bizonyítja fontosságát jobban, az idei eseményen részt vett Orbán Viktor is. A NER kedvencei (például a megafonos influencerek) itt találkoznak és szórakoznak jót például az ellenzéki magyarokon, a független sajtón és a tőlük teljesen máshogy gondolkodó szuverén értelmiségieken, minden bizonnyal egy kaviáros szendvics és egy gin-tonic kíséretében.

Ahogyan a Pécsi Stop, úgy a Telex is megpróbált regisztrálni az idei rendezvényre, hogy élőben tudósíthassanak az ottani programokról, de a szervezők azt írták nekik, hogy csak a médiapartnereiknek tudnak regisztrációt biztosítani. De mi itt nem adtuk fel, és egy furfangos csellel bejutottunk az oroszlán barlangjába, hogy kérdéseinkkel utolérjük azokat a megafonos arcokat, akik a neten a "megmondó ember" szerepében tetszelegnek, pedig élőben - mint a videóból kiderül - gyáván mentegetőznek mikor válaszolni kéne. 

 

Mikor láttuk, hogy mely ellenzéki politikusok vesznek részt a Tranziton (mint meghívott vitapartnerek), valamennyiüket megkerestük e-mailben azzal a kéréssel, hogy segítsenek nekünk bejutni az eseményre. Végül Márki-Zay Péteren keresztül jutottunk be, aki augusztus 25.-én (pénteken) éppen Gulyás Gergellyel vitázott. Így csíptük el Trombitás Kristófot, aki kétség kívül nem volt elragadtatva a találkozásunktól. Miért is lett volna, hiszen a Pécsi Stop volt az a portál (Gulyáságyú Média információja mentén), aki leleplezte a karlendítős fotóját.

 

A hír nagy port kavart, de hiába kereste bármilyen sajtó a megafonos beszélőfejet  kérdésekkel, nem válaszolt, aki pedig kommentelt hozzá ezzel kapcsolatban a Facebook oldalán azt letiltotta.

 

Megpróbált lapítani ebben az ügyben, ahelyett, hogy színt vallott volna vagy esetleg netán elnézést kért volna. De az internet nem felejt - legalább is mi nem - így most élőben kaptuk el különböző kérdéseinkkel Trombitást, aki Apáti Bencéhez és Kötter Tamáshoz szaladt segítségért a megafon sátraihoz. Utóbbi egyből szólt a biztonságiaknak, hogy eltávolítson minket a rendezvény területéről. Később egy szervezőt is ránk küldtek, hogy elbeszélgessen velünk illetve, hogy megkérjen minket az interjú eltávolítására.

 

Nem sikerült. 

 

Tekintsék meg a videót, amely a NER kis kedvenceinek oda ütött, ahol talán a legjobban fáj és akkor, amikor nem számítottak rá: 

 

 

A videóból továbbá az is kiderül, hogy például a Telexet a "médiapartneres" mantrán túl, miért is nem engedték be. 

 

Készítette: Bogos Csaba