Vélemény: A magyar keresztény demokrácia válsága - Botrányok és a Szájer-ügy

2020. december 1. 19:00 2020. dec. 1. 19:00

A kereszténydemokrácia egy politikai eszmerendszer, amelynek az európai politikában betöltött szerepe vitathatatlan, alapvető gondolatai pedig összefoglalva: Egyenlőség; egyetemesség-szubszidiaritás; keresztény perszonalizmus eszméje. Magyarországon ezeket a gondolatokat egy kicsit máshogy gondolják, legalábbis az elmúlt botrányokból ez derült ki.

Kezdjük talán az elmúlt évek egyik legnagyobb szexbotrányával, vagyis Borkai Zsolttal. 2019 októberében robbant ki a botrány, ami végig perzselte a magyar közéletet és mindenki az – azóta lemondott fideszes polgármester- bukását remélte a nyilvánosságra került videó miatt. Igaz később megbukott, vagyis inkább megbuktatták.

Következő nagyobb botrány, Kaleta Gábor pedofil nagykövet esete. Kaleta laptopján több mint 19.000 gyermekpornográf képet találtak, ami egy normális morális értékrenddel működő országban nagyon súlyos szankciókat vonhatott volna maga után. Természetesen a kormánypárt ezúttal is remekül zárt össze és nem hagyta út szélén perui nagykövetet. A volt perui nagykövet felfüggesztett börtönbüntetést kapott és 540! ezer forint pénzbírságra ítélte a Fővárosi Törvényszék.

Trilógiánk befejező része pedig a mai brüsszeli szexbotrány, aminek főszereplője a vasárnap lemondott Szájer József.  Az orgiát pénteken oszlatták fel a belga rendőrök, ugyanis sértette a járványügyi korlátozásokat, a hírek szerint, Szájer megpróbált elmenekülni az ereszcsatornán át, de ez csak a Hollywoodi filmekben működik, így főhősünket elkapták a rend őrei. Igazoltatás során kábítószert találtak a politikus táskájában, de tagadta, hogy fogyasztott volna belőle. A történet legpikánsabb részlete, hogy az orgián 25 férfi vett részt köztük a fideszes politikus is. Most akkor Meseország mégis mindenkié? Vagy a Love is Love mottó most értelmet nyert? - teszem fel magamban a kérdést.

Az ügy azért is rettentő kínos, mivel a magyar kormány számtalanszor különböztette meg a homoszexuálisokat és transzneműeket és nem régiben a meleg pároknak szúrtak egyet oda azzal, hogy gyakorlatilag ellehetetlenítették az örökbefogadást számukra. A magyar kereszténydemokrácia egy rettentő mély gödörben van, hiába próbálják tagadni, ezek a botrányok pont az előbbi állítást igazolják. Kíváncsian várom, hogy ki lesz a következő politikus, akiről kiderül, hogy nem is annyira keresztény, sőt egy újabb romai-kori orgiákat meghazudtoló parti király.

Szerző: K.L