Vélemény: így jártuk végig a fény útját!

2022. július 13. 09:02 2022. júl. 13. 09:02

Amint arról a Pécsi STOP is beszámolt július 7-10. között rendezték meg a VI. Zsolnay Fényfesztivál. Az ország első és egyetlen fényfesztiválján nagyjából százezer látogató vett részt, a város szó szerint megtelt élettel. A fényművészek versenyén végül spanyol győzelem született, de szoríthattunk magyar versenyzőnek is. Mutatjuk, mi így jártuk végig a fény útját!

Bár az esemény központi eleme egyértelműen a fényfestőverseny volt, fesztivál másik szenzációja mégis a Fény Útja 20 állomása volt, ahol elképesztő fényinstallációk várták az érdeklődőket. A legtöbb helyszínen az interaktivitásé volt a főszerep, de nagyon népszerűek voltak a világító óriástulipánok, a fényszőnyeg, valamint az ötezer fénygömbből álló alkotás az Árkádban. (nekünk egyébként ez utóbbi volt a személyes kedvencünk – a szerk.)

A legmeghatóbb, szívbemarkoló élmény pedig egyértelműen a Virágok Lászlónak című fényalkotás volt, amely az idén elhunyt Jandó Lászlónak, a mindig jókedvű, mosolygós Kórház téri virágárusnak állított méltó emléket.

A Fényfesztivál négy napja alatt megtelt élettel a belváros, kicsik és nagyon, idősek és fiatalok egyaránt kíváncsiak voltak az esemény által kínált programsorozatra, s bár az első estén az időjárás nem volt túl kegyes, ám rá következő napokban már ez sem volt gond. Sőt, mi kifejezetten örültünk annak, hogy nem a tomboló meleg közepette vettünk részt a programokon.

A fényünnep talán az egyik leginkább várt esemény az évben, nekünk is a személyes kedvencünk, az pedig külön öröm, hogy ezt az egyedülálló rendezvény évről évre egyre többen és többen látogatják. Mi már most várjuk a jövő évi attrakciókat, és ti?