Megdőlt a heti fideszes hazugságrekord

2024. február 28. 08:35 2024. feb. 28. 08:35

Ismét álhírgyűjtéssel jelentkezett a Pécs Jövője Frakciószövetség, úgy tűnik a helyi NER média nem áll meg, sőt magasabb fokozatba kapcsolt! A szöveget változtatás nélkül közöljük:

A kegyelmi botrány után a NER pécsi helyőrsége minden lehetőséget megragadott arra, hogy elterelje a köztársasági elnök lemondásához és tömegtüntetéshez vezető ügyről a nyilvánosság figyelmét. Beindult a hazugsághenger, ami rekordot hozott: egy hét alatt több mint 30 valótlanságot hordtak össze, ami kiszorított minden más hírt a médiából. Lássuk, a 8. héten miről hazudott újra a pécsiek pénzén a pécsiek szemébe a helyi NER!

·     Polgármesterjelölt: Sokáig húzták, de éppen most sikerült reflektorfénybe állítani a NER polgármesterjelöltjét, mindjárt kettőt is:

o  Az egyik formálisan ugyan független jelöltként, de a kisebbik NER-hírportál erőteljes hátszelével fut neki a kampánynak. Szándékának komolyságát mi sem ássa alá jobban, mint az, hogy képviselőjelöltek és valós program nélkül száll harcba a városért – borítékolható eredménnyel.

o  A másik jelölt esetében pedig nem történt meglepetés: a Fidesz a helyi fikcióvezetőt indítja a polgármesteri címért. A bejelentést suta, de hazugságokkal teletűzdelt felvezetés előzte meg:

§  előbb a KDNP ifjú titánja beszélt arról, hogy szerinte mennyi munkahely nem létesült, és mennyi iparűzési adótól esett el a város – a valóságban éppen ennek ellenkezője igaz, hiszen a jelenlegi városvezetés gazdaságfejlesztési sikere okán idén minden eddiginél több iparűzési adóbevételhez jut Pécs.

§  aztán az egyik helyi Fidesz-képviselő tartotta fontosnak nagy nyelvcsapásokkal bejelenteni, hogy szerinte is a saját fikcióvezetője lenne az alkalmas jelölt;

§  ehhez képest a polgármester-jelölt kihagyta a város idei évi költségvetéséről döntő közgyűlést, és a februári rendes közgyűlésre is csak akkor érkezett meg, amikor a kegyelmi botrányra vonatkozó kérdések zaja elült. Hiába, ilyen egy bátor és potens jelölt, aki a két alkalom között azért a miniszterelnök évértékelőjét nem mulasztotta el a helyszínen meghallgatni – érdekes módon arról a rendezvényről nem késett el.

·     Közgyűlés: A kormánypárti képviselőknek szegezett kérdések láthatóan megviselték a NER helyi képviselőit, akik változatosan reagáltak a jogos felháborodásra:

o  az ÖPE-frakcióvezetője előbb a teremben kezdett hisztizni, de ez nem jött be, így inkább kivonult a teremből, hogy végül feljelentéssel fenyegesse meg az őt kérdező önkormányzati képviselőket, újra bohócot csinálva önmagából.

o  a Fidesz helyi képviselője zavarában bohóckodásnak titulálta a pedofilok áldozatai melletti kiállást, amit nem is tartott „valós” ügynek – ezzel is önmagát minősítve;

o  a Fidesz fikcióvezetője pedig nemes egyszerűséggel, a pécsieket lenézve, késve érkezett meg az ülésre, hogy elkerülje az igen kínos szembesítést.

·     Gumibot: maradva a közgyűlésnél, a megyei lap szerzője alaposan begyulladt a közgyűlés biztosítására érkező közterület-felügyelők láttán (hiába, sok vaj lehet a füle mögött, ha ettől ennyire megijedt), pedig semmi rendkívüli nem történt, a valóságban ugyanis ciklusok óta minden közgyűlési ülésen jelen vannak a közterület-felügyelők.

·     Lódításlista: A szerző egyébként nagyot ment már a közgyűlés előtt is, hiszen a pedofil-botrány árnyékában apait-anyait beleadott, hogy egy cikkbe sűrítse a lehető legtöbb hazugságot a városról:

o  hiába álltja ennek ellenkezőjét, a BYD-ügyben még mindig az a valóság, hogy a cég nem érdeklődött az autógyár letelepítéséről Pécsett, így nem is tárgyaltak a városvezetéssel;

o  hiába állítják ennek ellenkezőjét, a valóságban minden olyan előrelépés, ami az aquapark ügyében történt, a jelenlegi városvezetés eredménye, és a mostani döntés egy újabb, apró lépés a pécsiek által várt létesítmény megvalósítása felé.

o  hiába állítják ennek ellenkezőjét, a valóságban az elszámoltatás eredményei nyilvánosak, azokról egy aktualizált honlapon (www.elszamoltatas.pecs.hu) tájékozódhatnak a pécsiek.

o  hiába állítják ennek ellenkezőjét, a valóságban a jelenlegi városvezetés a töredékére csökkentette az önkormányzat ügyvédi költségeit ahhoz képest, amit az előző, Fidesz-ÖPE városvezetés költött ügyvédekre.

·     Buszvezetők: A teljes NER-média vakvágányon jár a pécsi buszvezetők bértárgyalása kapcsán, egymás hazugságait idézve kórusban próbálnak pánikot kelteni a városban:

o  hiába riogatnak vele, a valóságban a sztrájk idején sem áll majd le a város közlekedése, sőt, a meghirdetett sztrájkmenetrend alapján minimum a napi járatok 72%-a útnak indul, de a legutóbbi sztrájk tapasztalat alapján ennél is több busz indulása várható;

o  hiába állítják ennek ellenkezőjét, a valóságban 18,5%-os alapórabér-emelést, összességében pedig 19%-ot meghaladó bérfejlesztést kapnak a pécsi buszvezetők, az év elejéig visszamenőleg. Ezzel a jelenlegi városvezetés négy év alatt éppen 3,3-szor annyi béremelést adott a pécsi sofőröknek, mint a Fidesz-ÖPE páros ugyanennyi idő alatt.

·     Parkolás: Letelt a türelmi idő, és elkezdett érvényt szerezni a novemberben elfogadott parkolási rendeletnek a Biokom – ez elég furán tálalta a megyei lap:

o  előbb egy téves olvasói levélnek adtak teret, a tények mindenféle ellenőrzése, illetve az érintettek megkeresése nélkül;

o  aztán egy önálló cikket is szenteltek a témának, amiben a már unalomig ismert valótlanságokat sorakoztatták fel ismét:

§  a hazugsággal szemben a valóságban a lakók kértek változtatást a parkolási övezetekben;

§  erről a közgyűlés novemberi ülése döntött, majd a Biokom a honlapján január 18-án adott hírt az új rendelet életbe lépéséről, a zónák leírását pedig frissítette, mind a korlátozott várakozási övezetekről, mind a fizetős zónákról.

§  a hazugsággal szemben a valóságban a rendelet már február 1-jétől hatályos, de a Biokom azt csak most kezdte el végrehajtani;

§  a hazugsággal szemben a valóságban nem emelkedtek a parkolási díjak.

·     Ígéretcunami: Már hivatalos jelöltté válása előtt is döbbenetes ígéretcunamit zúdított a városra a Fidesz fikcióvezetője, amit újabb betarthatatlan elemekkel bővített a héten:

o  a hamis ígéretekkel szemben a valóságban a jelenlegi városvezetés már többször kezdeményezte a patacsi körforgalom bővítését, de erre az állami fenntartó szerint nincs pénz;

o  még mindig őrzött és parkosított parkolóhelyekkel kábítja a kertvárosiakat a NER, ami a valóságban két dolgot jelenthet: fizetős parkolóház építésével meg akarják sarcolni a kertvárosiak parkolását, vagy újra rohamléptekkel akarják csődbe vinni a várost – lehet választani, melyik a jobb!

·  Kirekesztés: végül két olyan téma, ami azért érdekes, mert a NER cselédmédiája éppen a lényeget hagyja ki belőlük:

o arról, hogy a Fidesz ünnepséget szervezett a Kovács Béla-háznál, értesülhettek a kizárólag NER-sajtótermékből tájékozódó pécsiek, arról viszont, hogy az önkormányzat városi ünnepséget, közös megemlékezést szervezett ugyanoda a kommunizmus áldozatainak emléknapján, sem előtte, sem utána nem adtak hírt – a Fidesz és csatolt részei továbbra sem akarnak együtt emlékezni a pécsiekkel, azaz továbbra sem közösködnek a pécsiekkel;

o ahogy a megyei NER-lap olvasói is csak arról kaphattak tájékoztatást, hogy hol rossz állapotú a járda a városban – arról már nem adott hírt a Pécs-fóbiás szerkesztőség, hogy a jelenlegi városvezetés az elmúlt 15 év legnagyobb összegű, saját forrásból végrehajtott útfelújítási programjába kezdett a múlt héten.

A Fidesz-ÖPE pécsi hazugságszámlálója 2024 hatodik hetét követően: 136/300.

 

Pécs Jövője Frakciószövetség