A Baranya Vármegyei 3x3 Bernáth Miklós kosár bajnokság alapszakasza PEAC sikerrel véget ért

2024. április 9. 19:41 2024. ápr. 9. 19:41

Lezajlott a Baranya Vármegyei 3x3 Bernáth Miklós Bajnokság alapszakasza. A három PEAC-os csapat a hölgyeknél és a férfiaknál is az élbolyban végzett. Biztossá vált, hogy a You Know My Name együttese végzett az alapszakasz első helyén, a PEAC I-es számú csapata pedig pontazonossággal ugyan, de kevesebb tornagyőzelemmel a harmadik helyen. A szuper döntőt május 4-én, a kosárlabda akadémia Megyeri úti szabadtéri pályáján rendezik.

A záró a hatodik forduló Bátaszéken folytatódott. A házigazdák kitettek magukért, kiválóan szervezett és lebonyolított fordulón vagyunk túl. Bár sajnos férfi vonalon három, női vonalon egy csapat nem jelent meg a kezdésnél. Fentiek igencsak megkavarták az alapszakasz végeredményét. Férfi vonalon a PEAC-os csapatok húzták be az első három helyet. A nagy győztes a You know my name lett megint, akik kihasználták a 3H, MTE és a POTE távolmaradását és viszonylag egy könnyebb ágon jutva a döntőbe tudták megszerezni a második tornagyőzelmüket. Ezzel előzték be az ASE, PEAC, Kozármisleny csapatait, akik a PEAC-on kívül talán mind gyengébb napot is fogtak ki. így a Msilenyiek csak 5., az ASE pedig csak 4. lett. A forduló meglepetése az eddig sereghajtó PEAC II., akik egészen a döntőig repültek, nekik egy tornagyőzelem kellett volna a legjobb 8-hoz, ami sajnos nem sikerült Bíróéknak, így végül éppen csak kicsúsznak a felsőházi rájátszásból, mivel a Komlónak sikerült egy 6. helyet behúzni.

A nőknél érvényesült a "győzelmet nem kell magyarázni" szlogen. A Back to the basics egy kivételével minden meccsét egyetlen ponttal nyerte, de veretlen maradt és kiemeltje lesz a női Szuperdöntőnek, biztosan éremért fognak játszani Kertiék. A PVSK-nak nem kellett sok a tornagyőzelemhez, de végül megint egy második hely jutott, de ezzel ők is biztos TOP 4 lesznek a döntőn. 

 

 

A PEAC II. hiába ment nagyot az utolsó körben kettő ranglista ponttal lemaradt a 8. helyről, így nekik az alsóházi rájátszás marad a május 4-én megrendezésre kerülő Szuperdöntőn, melynek helyszíne a Nemzeti Kosárlabda Akadémia kültéri pályáin lesznek.

Női vonalon a PEAC-os lányok a 3. helyen végeztek a 6. fordulón, így ők a 4. helyen várják a női Szuperdöntőt, ami szintén május 4-én lesz az NKA kültéri pályáin

 

 

A 6. forduló női csapata:

  • Gyuro Dalma- PVSK Ötye
  • Tamás Rita - Back to the basics
  • Bátai Eszter - PTE PEAC

A 6. forduló férfi csapata:

  • Buchert Csaba - Komló
  • Major Martin - You know my name
  • Bíró András - PEAC II.

 

Női alapszakasz végeredmény:

  1. Back to Basics
  2. PVSK Ötye
  3. PTE-PEAC
  4. POTE Külfi
  5. POTE

Férfi alapszakasz végeredmény:

  1. You know my name
  2. Kozármisleny SE
  3. PEAC
  4. Atomerőmű SE 3x3
  5. Mecsek SE
  6. Bátaszék SE
  7. MTE 1888
  8. Komló
  9. PEAC II.
  10. POTE Fiú
  11. 3H                 

 

Szerző: Szabó Ferenc