A Faláb FC nyerte a KALAP-ot Pécsen

2023. május 20. 16:06 2023. máj. 20. 16:06

A Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja (ismertebb nevén KALAP) egy 6 fordulós bajnokság kispályás csapatoknak, ami a mai napon ért véget.

A Baranya Vármegyei MLSZ már nem először szervez az ideihez hasonló tornát, azonban ebben az idényben egy kicsit módosítottak a korábbi versenykiíráson.

A záró eredményhirdetésen Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóságának területi igazgatója beszélt:

"Ez először csak azoknak a kistelepüléseknek szólt, ahol a kisebb létszám miatt nem feltétlen tudnak kiállítani egy nagypályára való csapatot, így nekik jelentett alternatív megoldást ez a torna. Idén viszont kiegészítettük baráti társaságokkal is, egyrészt így a létszám is nőtt, másrészt a színvonal is. Nagyon szép akciókat láttunk, de akadtak gyönyörű gólok és hatalmas védések is."

A KALAP egyszerre több helyen is futott, Pécs mellett rendszeresen rendeztek fordulókat Mohácson, Komlón, vagy éppen Vajszlón is. Az egyik legaktívabb város a kispályás amatőröknek köszönhetően viszont Pécs volt, ahol 10 csapat indult az első fordulóban és végül 9 együttes be is fejezte a tornát. A vármegyék közül is Baranya volt a legkiemelkedőbb, ugyanis Bogyay Zoltán szerint csaknem 1000 amatőr sportolót foglalkoztattak ebben az idényben.

A bajnokság érdekessége, hogy 3 fordulót ősszel, míg a másik felét tavasszal tartották. A bajnok minden területen a 6 forduló alatt legjobban teljesítő együttes lett. Pécsen a Faláb FC húzta be az aranyérmeket, megelőzve a Nonstop és a Harman csapatát.

A gólkirály Sarkady Bence lett a Harman második csapatából.