A több sebből vérző PMFC döntetlenre mentette a vasárnapi mérkőzést

2024. március 11. 09:41 2024. márc. 11. 09:41

Hazai pályán folytatta bajnoki szereplését a PMFC. A Mátyus János vezette NB II-es labdarúgócsapat a Merkantil Bank Liga 24. játéknapján a közvetlen rivális BVSC-Zuglót látta vendégül vasárnap a Stadion utcában. Közel 25 év után játszott ismét itthon bajnoki mérkőzést a kék-sárgák ellen a Pécs. A vasárnapi esti mérkőzés 1--1 re végződött, és három kiállítással és egy büntetővel zárult.

Az eddigi 12 NB I-es és 6 NB II-es találkozóból 6-ot megnyert, 8 alkalommal, vereséggel hagyta el a pályát a pécsi csapat és 4-szer döntetlen született. A gólkülönbség 22-18 a PMFC javára, ami meccsenkénti 2,2-es gólátlagot jelent. A másodosztályban újoncnak számító BVSC-Zugló tavaly nyáron alaposan megerősödött, úgy a hátterét, mint a játékosállományát illetően. Keretüket több jelentős élvonalbeli és válogatott múlttal egyaránt bíró labdarúgó erősíti, említhetnénk például Ihrig-Farkas Sebestyént, Bacsa Patrikot, Nikola Mitrovicot, Poór Patrikot, Hidi Patrikot, Deutsch Bencét, vagy éppen Paulo Viniciust, de ismerősként köszönthetjük Kovács Benedeket és Nagy Józsefet, akik korábban szerepeltek a PMFC színeiben.

A vásárnap esti PMFC – BVSC-Zugló mérkőzés mindkét fél számára komoly téttel bírt, mindezt jól mutatta az együttesek tabellán elfoglalt aktuális helyezése. A két gárda egyaránt 26 pontot gyűjtött, a 24. fordulót megelőzően a kék-sárgák 7 győzelemmel, 5 döntetlennel, 11 vereséggel, 17-29-es gólkülönbséggel a 13. helyen, míg Mátyus János vezette csapatunk 6 győzelemmel, 8 döntetlennel, 9 vereséggel és 11-22-es gólkülönbséggel a 14. pozícióban áll.

Az 50. percben közel a tizenhatosánál vesztett labdát a PMFC. Király Kelement ugratta ki, akit Szekszárdi elkaszált. A játékvezető a 11-es pontra mutatott. Szekszárdinak bemutatta a piros lapot. A büntetőt Hidi magabiztosan lőtte a kapu bal oldalába a jobbra vetődő Varasdi mellett 0-1.

72. percben egyenlített a PMFC. Tóth Gábor felől érkezett labda Hudák felé, aki egy bal oldali beadást ollózott kapura. A játékszer először a jobb kapufát majd a balt is érintette. az utóbbi helyről a gól vonalon túlra pattant, 1-1

Újabb két kiállítás a pécsi oldalról a 76. perc: Krausz buktatta Bacsát, a hazai védő pirosat kapott. Mátyus Jánost reklamálásért szintén kiállították. Szabadrúgással jön a vendég együttes a tizenhatos vonaláról.

PÉCSI MFC–BVSC-ZUGLÓ 1–1 (0–0)
PMFC: Varasdi – Terbe, Szekszárdi, Pejovic, Hadaró (Majnovics, 60.) – Hudák, Krausz – Lacza (Bachesz, a szünetben), Harsányi (Rácz L., 79.), Miknyóczki (Szabó M., 60.) – Tóth-Gábor (Rácz B., 86.). 

Vezetőedző: Mátyus János
 

BVSC: Csenterics – Poór, Vinicius, Deutsch, Király – Hidi, Tóth K. – Ihrig-Farkas (Tóth L., 79.), Mitrovics (Szilágyi M., 79.), Kelemen (Mucsányi, 66.) – Bacsa. Vezetőedző: Szekeres Tamás
Gólszerző: Hudák (72.), ill. Hidi (52. - 11-esből).
Piros lap: Szekszárdi (50.), Krausz (76.), Mátyus János (76.).

 

Mátyus János, a PMFC vezetőedzője: azt gondolom, hogy egy rangadó jellegű mérkőzést játszottunk, ezért gratuláltam a játékosoknak. Az első félidő első 10 percét kivéve nem játszottunk jól, majd szünetben cseréltünk, ez jót tett a csapatnak. A 2+1 kiállítás és a sok sebből vérzés ellenére a jobb teljesítmény benne van a csapatban.

Szekeres Tamás, a BVSC vezetőedzője: Két pontot Pécsett hagytunk, nyernünk kellet volna. Mérkőzés előtt elfogadtuk volna az egy pontot. Tíz ember ellen jobban játszottunk, mint 8 illetve 9 ellen. Ha a vasárnap esti minőséget és teljesítményt folytatjuk, nem kell hátra felé néznünk a tabellán.

 

Szerző: Szabó Ferenc