Az ötödik helyért játszhat az NKA Universitas PEAC

2023. április 1. 13:37 2023. ápr. 1. 13:37

Gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a Szekszárd a visszavágón, így a tolnaiak jutottak a legjobb négy közé.

Atomerőmű KSC Szekszárd - NKA UNIVERSITAS PEAC 97-74

(30-12, 20-22, 23-17, 24-23)

A hibázására nem gondolhattak péntek este a pécsiek, ha esélyt akarnak elérni a négyes döntőbe jutáshoz. A mérkőzés előtt a vezetőedző, Jovan Gorec kritikus volt : - Nehéz szituációban vagyunk, elveszítettük a hazai pályaelőnyünket. Pontosan tudjuk, hogy az egyetlen opciónk arra, hogy életben tartsuk ezt a sorozatot az a pénteki győzelem. Hazai pályán nem játszottunk jól, de biztos vagyok benne, hogy a szekszárdi mérkőzésen jobban fogunk játszani és vissza fogjuk hozni ezt a párharcot a hazai pályánkra! – vélekedett a szakember.

Nem dőlhetünk hátra, hiszen a baranyai alakulat nagyon erős és a továbbjutás kérdése továbbra is nyitott - mondta mérkőzés előtt a Szekszárd egyik vezetője, Szabó Noémi.

Szekszárdon már az első negyedben a hazai csapat meggyőző játékot produkált és ellentmondást nem tűrő dobószázalékkal jelezte, hogy ma nyerni szeretne. Akkora különbséget alakítottak ki a szekszárdiak, hogy a PEAC egész meccsen az eredmény után szaladt és egy pillanatig nem volt kérdés, hogy ki nyeri a rangadót.

Szekszárd : Studer 12/3, Dudasova 20/9,Wallace14/9, Mányoky 11/3,Goree11. Csere: Miklós M. 12/6,Krinjics14, Horváth D. 1, Bálint R., Boros J. 2,Holcz, Szücs G. 

Edző: Djokics Zseljko
 

NKA Universitas PEAC: Szücs 3/3, Calhoun 10/9, Wentzel 6/3, Gwathmey 2, Kiss 15/3. Csere: Katanic 10, Simon 6/6, Sanchez 8/3, Olawuyi 14, Rátkai -, Laczkó-.

Edző: Jovan Gorec

 

Djokics Zseljko, a Szekszárd vezetőedzője : Örömkosárlabdát játszottunk, mióta Szekszárdon vagyok, ez volt a legjobb támadójáték, amit produkáltunk. Heten értek el két számjegyű pontot és kiosztottunk huszonöt gólpasszt. Egész szezonban ezért dolgoztunk, hogy a négy közé jussunk. Ez hét év alatt hatodszor sikerült. Ha így tudunk játszani, akkor nem szabad megállni, ilyen produkcióval az Euroliga-győztes ellen is lehet keresnivalónk.

Jovan Gorec, a PEAC vezetőedzője: Az első perctől kezdve nem volt esélyünk, amit a dobószázalékok is mutatnak. A Szekszárd olyan csapat, amelyik a negatív dolgokból is tud erőt meríteni, ezt most a saját bőrünkön tapasztaltuk meg. Szeretnénk megszerezni az ötödik helyet.

A párharc végeredménye: 2–0 a Szekszárdnak, Sopronnal játszanak a döntőbe jutásért.

A PEAC ötödik helyért küzdhet a BEAC ellen.

A 9–12. HELYÉRT
Ludovika Csata–PINKK-Pécsi 424 87–55 (19–13, 26–13, 21–18, 21–11)
 

PINKK Pécsi 424: Tenyér 4/3, Vincze N. 18/9, Árvai 9, Zsilinszki 10/6, Kovács K. 9. Csere: Szücs L. 3/3, Horváth Zs., Bojtár 2, Borbás. Edző: Kovács Dénes
 

Kovács Dénes, a PINKK vezetőedzője: – A Csata sok balszerencse miatt nem került a rájátszásba, és nem az alsóházra készült, emiatt felszabadult játékkal szerettünk volna kirukkolni. Ez jórészt sikerült, és a mérkőzés bizonyos periódusaiban egészen vállalható kosárlabdacsapat képét mutattuk. Bár sok lepattanót engedtünk, de mi is sokat szedtünk, és egy-két nagy leolvadás kivételével elégedett vagyok magunkkal.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Fotó: peacpecs.hu