Bravúros győzelmet aratott Szegeden a Szentlőrinc

2023. február 6. 12:12 2023. feb. 6. 12:12

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában Baranya vármegye három csapata közül egyedül a Kozármisleny játszott otthonában. A PMFC Mosonmagyaróvárra utazott, a Szentlőrinc Szegeden lépett pályára. A pécsi szomszédvár gárdája, a Tiszaparton bravúros győzelmet ért el.

A PMFC kötelező győzelemmel érkezik haza.

A PMFC csapatának vezetőedzője, Weintner Ádám nem változtatott az előző héten Pécsett, az Ajka ellen pályára küldött kezdő 11-en. Mosonmagyaróváron a találkozó első lehetősége a hazaiak előtt adódott, majd a Pécs magához vette a kezdeményezést. A 41. percben aztán Harsányi jobboldali beadását Tóth-Gábor közelről a halóba jutatta, támadónk szezonbeli 10. góljával egyúttal megszerezte a vezetést, 0-1. A félidő vége előtt azonban egy szögletből Papp szerencsés körülmények között egyenlíteni tudott, 1-1.

A 72. percben másodszorra is vezetést szereztek a vendégek. Balról Katona pontos beadására középen Gera érkezett és védőjét megelőzve közelről értékesítette ziccerét, 19 esztendős fiatal egyben első NB II-es gólját szerezte meg a PMFC színeiben, 1-2. Folytatás február 12-én, hazai pályán, a HR-Rent Kozármisleny ellen

Mosonmagyaróvár-PMFC 1-2 (1-1)

MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich –Simita, Papp Sz., Deák I., Horváth K. – Végh B., Gáncs, Illés D. – Korbély, Nagy Z., Jasarevic.(Mayer Á., 60.) 

Vezetőedző: Horváth Csaba
 

PMFC: Helesfay - Mayer J. (Gera Zalán, 58.), Rácz L., Pejovics, Katona- Szeles -Szabó, (Svedyuk, 58.), Kocsis, Kesztyűs, Harsányi-Tóth-Gábor 

Vezetőedző: Weitner ádám
 

Gólszerző: Papp Szilárd (45.), illetve Tóth-Gábor Kristóf (41.), Gera Zalán (72.)

 

Újabb lépést tett a kiesés felé a Kozármisleny

Kozármislenyben, hogy a pálya használható legyen a vasárnap délutáni mérkőzésen, Ajka ellen, egy összefogásra, közös munkára volt szükség. A szombati nagy erejű szél a pályára hordott faágakat, gallyakat, melytől meg kellett tisztítani a játékteret. Nem csak a pályát, de a létesítmény többi részét is sikerült kitakarítani, például a lelátót vagy a parkolót.

A vasárnap reggeli munkában részt vett a tulajdonos, a klubigazgató, a fotós, a pályamunkások és törzsszurkolók is. Így Kovács J Zoltán játékvezető eltudta indítani a mérkőzést. A 16. perben már kialakult a végeredmény. Rabatin baloldalról középre adott. A 16-on belül őrizet nélkül tartózkodott Tajthy Tamás, aki a bal kapufa mellé lőtte a játékszert. A hazai kapus Lékai Soma nem tudta védeni a lövést, 0-1. A Misleny továbbra is kieső helyen van a tabellán. A helyzet egy hét múlva is nehéz lesz, amikor, a PMFC pályára látogatnak a bajnokság 23. fordulójában.

 

HR-RENT KOZÁRMISLENY–FC AJKA 0–1 (0–1)

KOZÁRMISLENY: Lékai – Várkonyi, Sági, Gajág, Turi (Füredi 85.) – Kosznovszky, Tölgyesi, Vajda R. (Gránicz 76.), Kun (Bartha szünetben) – Beke, Vas (Kotroczó szünetben). 

Vezetőedző: Szekeres Zoltán
AJKA: Horváth D. - Görgényi, Tar, Kenderes, Csemer (Présinger 61.) – Tajthy, Csizmadia (Berzsenyi 87.) – Doncsecz (Gyuris 61.), Rabatin (Vogyicska B. 61.), Gaál (Sejben 61.) – Szarka. 

Vezetőedző: Jeney Gyula
 

Gólszerző: Tajthy 16.

 

Bravúros szentlőrinci győzelem a Tisza-partján

 

A Szentlőrinc kezdőjében ott volt az előző fél évben még Szegeden szerepelt Pintér Ádám, a keretben pedig a Szeged-Csanád GA korábbi növendéke, Mahler Gergő, a szegedi származású Török Kevint pedig a napokban jelentette be a Baranya vármegyei klub, mint érkezőt.

Hét meccs, két döntetlen, öt vereség. Szegedi szempontból ez a mérleg a Szentlőrinc ellen. A szegedieknél nem titok, hogy újra szeretnének NB I-es csapat lenni. A vendégeknél létfontosságú a pontszerzés, hogy távolodjon a kiesés réme. A 29. percben a közel fél ezer többségében hazai szurkoló nagyon megdöbbent, mert a Daroczi 25 méterről rúgott szabadrúgása bepattogott a hazaiak kapujába, 0-1. A 37. percben Keresztes fejelt a jobb alsó sarokba, 0-2. A 45. percben Rétyi Róbert célozta meg a hazai kaput, a labda egy védőn irányt változtatott, majd a bal alsó sarokban landolt, 0-3.

A Szeged nagy lendülettel érkezett ki a második félidőre, meg is lett az eredménye. A 47. percben Haruna lővése kipattant a kapufáról, Papp Áron elé, aki nem hibázott, 1-3. A 80 percben a vendéglátók eladtak egy labdát, Taipi jókor, jóhelyen volt és a Szentlőrinc 4. gólját gyüjtötte be. A 82. percben Kundrák jobb lábbal a bal alsóba bombázott 2-4. eredménnyel zárult a találkozó.

 

SZEGED-CSANÁD GA–SZENTLŐRINC 2–4 (0–3)
SZEGED-CSANÁD GA: Takács J. – Könczey (Beronja, a szünetben), Temesvári, Tóth B., Kővári – Papp Á., Farkas A. (Rácz B., 69.), Szakály D., Gajdos – Bíró B. (Kundrák, a szünetben), Haruna. 

Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
SZENTLŐRINC: Prokop – Farkas M., Keresztes, Tamás L., László D. – Papp G. B. (Csörgő, 68.) – Pintér Á. (Radosevic, 58.), Daróczi, Kesztyűs (Havas, 76.), Rétyi (Vidnyánszky, 68.) – Novák Zs. (Taipi, 58.) 

Vezetőedző: Jeremiás Gergő
 

Gólszerző: Papp Á. (47.), Kundrák (82.), ill. Daróczi (29.), Keresztes (37.), Rétyi (45.), Taipi (80.)

Alekszandar Sztevanovics: – Nem tudom, hol is kezdjem... Az első félidő után szörnyen éreztem magam, de így voltak vele a játékosok is. Uraltuk a meccset az elején, majd nyomás nélkül adtuk el a labdákat. Az első gól szerencsétlen volt, aztán jött az esély az egyenlítésre, de három méterről sem találtuk el a kaput. A szünet után reményt adtunk magunknak, de nehéz helyzetben voltunk. Sajnálom azokat a szurkolóinkat, akik kijöttek erre a meccsre.
 

Jeremiás Gergő: – Az első félidőben jobban kezdett a Szeged, de ahogy ezt az időszakot átvészeltük, jobban játszottunk, a szerencsés gól hatásait jó lovagoltuk meg. A szünet utáni időszak nem tetszett, és míg az elején a játékkal, addig a második félidőben már a lelkesedésünkkel tűntünk ki. 

 

Szerző: Szabó Ferenc