Megvan a budapesti EL-döntő párosítása

2023. május 19. 01:02 2023. máj. 19. 01:02

Azt már korábban tudni lehetett, hogy az UEFA második számú kupasorozatának fináléja május 31-én Budapesten lesz, a Puskás Arénában. Az Európa Liga döntőjében a Sevilla és a AS Roma nézhetnek farkasszemet.

Érdekesen, talán a nézők szempontjából legkedvezőbben alakult ki a fővárosi EL-döntő.

A Leverkusen, amely többek között kiejtette a Ferencvárost, most nem bírt az olasz Róma csapatával. Olyannyira nem, hogy az elődöntők egyik mérkőzésén sem tudtak betalálni a németek, így José Mourinho Rómájának elég volt 1 gól a hazai mérkőzésen, ezzel be is biztosították helyüket a fináléban.

A másik ágon nem volt ennyire egyértelmű a helyzet, ugyanis Torinóban a Juventus és a Sevilla 1-1-es döntetlent játszottak, így az új szabály (miszerint nem számít az idegenben lőtt gól azonosság esetén) értelmében egy kiélezett visszavágó volt kilátásban. Nem is keltett csalódást a két együttes Vlahovics góljára Suso válaszolt, így a rendes játékidő végére ugyanúgy 1-1-es eredmény alakult ki, így jöhetett a 2x15 perces hosszabbítás. A ráadásban a Sevilla felé billent a mérleg, ugyanis Lamela fejesgóljára már nem érkezett válasz a Juventustól, így a spanyolok kerültek a döntőbe.

Május 31-én a Puskás Arénában Sevilla - AS Roma mérkőzésre kerül sor.

A Sevilla a végső győzelmeket tekintve abszolút rekordernek számít ebben a kupasorozatban és amikor döntőig jutnak, rendre meg is nyerik a spanyolok. Most viszont a Konferencia Liga címvédő Rómát kéne legyűrniük, ahol a kispadon az a José Mourinho ül, akinek szintén nem szokása finálékban alulmaradni.

Kiemelt kép: UEFA