Remek formában a pécsi Kiss Virág

2023. február 6. 11:49 2023. feb. 6. 11:49

A magyar női kosárlabda-válogatott február 9-én Izland, február 12-én Románia ellen játszik majd sorsdöntő mérkőzéseket az idei női Európa-bajnokság selejtező sorozatának utolsó két fordulójában. A szövetségi kapitány Székely Norbert, az NKA Universitas PEAC csapatából Kiss Virágot és Wentzel Nórát jelölte a keretbe.

Az izlandi mérkőzésről a szövetségi kapitány az MKOSZ internetes oldalán elmondta, hogy válogatott kiváló csapatjátékot játszó társaság, amelyiknek van egy kiemelkedő játékosa Sara Run Hinriksdottir személyében. A mérkőzéseket tekintve a legjobb teljesítményt nyújtotta 20 pont feletti átlaggal. Olaszországban légióskodik, kifejezetten jó képességű több poszton bevethető játékos, akire figyelni kell. A taktikai repertoárjuk elég alap szinten áll, de azt a tudást, amivel egyénileg rendelkeznek, kimaxolják a csapatjáték tekintetében.

A csoport utolsó mérkőzésére a románok veszélyes csapattal érkeznek. A keretüket: Ana Virjoghe, Laura Vaida magas posztokon, Ioana Ghizila kettes-hármason alkotja. Csapatjátékban talán nincsenek olyan szinten, mint az izlandiak, az egyéni képességekben viszont némileg jobbak. Nekünk futni, futni és futni kell. Ha van labdánk, akkor fontos erőteljesen előrefelé indulni., és akkor elérjük célunkat – mondta a vezetőedző.

Az MKOSZ ranglista táblázatán a válogatott keret tagjai közül, a pécsi Kiss Virág szerepel a legtöbb helyen az élcsoportban. Pontszerzésben a Győrben játszó idegenlégiós, Ellenberg Willey mögött Virág a második 18,56-os pontátlaggal, 18 mérkőzésen. Kiss, a Ceglédnek dobta a legtöbb pontot, 28-at. QA listán Dombai Réka követi, aki 14,59 átlaggal rendelkezik. A győri 2-3-as poszton játszó sportoló a Csatának dobta a legtöbb kosarat, 30-at. A PEAC-os hölgy összesített VAL teljesítményével is a magyar játékosok között a legeredményesebb. A 25,72-es mutatójával a harmadik. Két idegenlégiós előzi meg, a Győr és a Sopron csapatából. Kiss Virágot támadó pontszerzésben egyedül a Győrben játszó Mompremier Beatrice előzte meg. A védő és a támadó lepattanók szerzésében is előkelő helyet foglal el a pécsi center játékos. A válogatott keretbe tartozó játékosok között a statisztikában egyedül a Szekszárdon játszó Studer Ági szerepel az első helyen, a gólpassz mutatójával.

 

 

Wentzel Nóra is több remek mutatóval rendelkezik. Nem véletlenül tagja a magyar válogatottnak. Nóra több mérkőzést tudott sikeresen befolyásolni az ANK Universitas PEAC színeiben kiváló idegzetével, remek pontosításokkal. Szurkolunk neki is, hogy sok-sok játék percet kapjon Virággal együtt a csoport mérközéseken a szövetségi kapitánytól, Székely Norberttől és segítőjétől, a pécsi Iványi Dalmától.

 

 

 

 

Magyar válogatott kerete: 

 

Aho Nina (DVTK-Hun-Therm)

Dombai Réka (SERCO UNI Győr)

Dubei Debóra (SERCO UNI Győr)

Goree Cyesha (Atomerőmű KSC Szekszárd)

Horváth Bernadett (Ludovika Csata)

Kányási Veronika (DVTK-Hun-Therm)

Kiss Angelika (DVTK-Hun-Therm)

Kiss Virág (NKA Universitas PEAC)

Lelik Réka (Castors Braine - Belgium)

Mérész Beatrix (Basket Team Crema - Olaszország)

Miklós Melinda (Atomerőmű KSC Szekszárd)

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd)

Tóth Franka (E.ON ELTE BEAC)

Török Ágnes (SERCO UNI Győr)

Varga Alíz (Sopron Basket)

Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC)

 

 

Válogatott két hazai mérkőzése Miskolcon, a DVTK Arénában.

 

Február 9. csütörtök, DVTK Aréna, 17 óra:

Magyarország - Izland

 

Február 12. vasárnap, DVTK Aréna, 17.45:

Magyarország - Románia

 

Szerző: Szabó Ferenc