Sarok Nikolett tripláival nyert a PEAC

2021. október 7. 13:29 2021. okt. 7. 13:29

Az NKA Universitas PEAC, az NB I-es kosárlabda bajnokság harmadik fordulójában a Lauber Dezső sportcsarnokban a Diósgyőr csapatát fogadta. A hazaiak eddig sikerrel zárták mindkét fordulóban lejátszott mérkőzést. A DVTK egy győzelem, egy vereség után érkezett Pécsre. A PEAC zsinórban a harmadik mérkőzését is nyerte.

A mérkőzés előtt Szűcs Réka arról beszélt, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számítanak. A DVTK az előző fordulóban a remek játékosokkal rendelkező Győr otthonában nyert. Várható, hogy Pécsett is nyerni szeretnének. Az ellenfélről elmondta, hogy magas poszton két idegenlégiós játékosuk van, védekezésben a gyors magyar játékosok a vendégek erőssége. Azt is megtudtuk, hogy a kedd esti mérkőzésre támadásban és védekezésben egyaránt más játékra készültek, mint a szombati BEAC elleni találkozón tették.

 

Az NKA Universitas PEAC megerősödve kezdhette a mérkőzést. A válogatott Kiss Virág is Csirke Ferenc vezetőedző rendelkezésre ált. Így az ötös poszton is volt bevethető játékos a pécsi oldalon.

Ahogy előző két mérkőzésen az amerikai Nelson legeredményesebben gyűjtötte a pontokat. Lepattanóból egyedül annyit szerzett 20 perc alatt, mint a PEAC összes pályára lépő játékosa, A másik oldalon szintén idegenlégiós volt a meghatározó játékos, Jovanovic személyében. Az első két negyed után 44-33-as állást láttunk az eredményjelzőn.

A hosszú szünet után Green egymás után dobott sikeres közeliket 45-41, Csirke Ferenc időt is kért. A 26. percben is tovább szorongatja a DVTK a hazaiakat, 52-48. A vendégek hibás dobó teljesítményük eredménye, hogy nem tudják pontgyártásban megközelíteni a hazaiakat. Wentzel Nóra büntetőjével zárult a harmadik negyed, 55-50.

A harmadik negyedben megfelezte pontjai számát a PEAC. A védekezésbe több hiba csúszott, így sikerül a vendégeknek 6 pont hátrányt ledolgozni a pécsi előnyből.

Továbbra is szorongatta a DVTK a pécsi együttest. A vendégek jobban dobják a távolikat. A hat tripla sokat érhet a végelszámolásnál.  Úgy tűnik, hogy a hosszú szünetben a vendégek jobb eligazítást kaptak. A 34. percben 59-55, vendég időkérés. Wentzel triplájával 64-55, a 35. percben és ismét vendég időkérést láttunk. A mérkőzés 35. percében a hazaiaknál Nelson mellé teljesítményben felzárkózott Wentzel. A vendégeknél Jovanovic pontokat dob, lepattanókat szed le. Kányási Viktória az irányító posztról csapata számára a legjobbkor ért el találatot. A 38. percben 66-63. Időt is kértek a pécsiek. Nelson faultolt, labdát adott el, Aho triplát dobott és a vendégek vezettek 66-67. a 39. percben Csirke Ferenc időt kért. Jovanovic közeli, Dudasova távoli, 69-69. Következett a hosszabbítás.

Medgyesi tripla, Sarok Niki tripla, 72-72. Újabb Sarok hármas, 75-72. Újabb Sarok tripla, a mérkőzésen az ötödiket dobta a csapatkapitány, 78-74 a 43. percben. .Sarok bűntőjével 83-76. Kányási büntetőivel zárult a mérkőzés, 84-78.

Szerző: Szabó Ferenc