Hoppál Péter is segített rájönni, hogy milyen identitás kártyát húzott az LMP

2024. június 7. 12:52 2024. jún. 7. 12:52

"Karnyújtásnyira a budapesti győzelem!" - ebből hirtelen "Karnyújtásnyira a budapesti változás!" lett, azaz így kommentálta Hoppál Péter azt a hírt, miszerint Szentkirályi Alexandra visszalépett az elvileg ellenzéki Vitézy javára a fővárosban.

A Narancshullás c. társasjátékkal már egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk, ekkor a szabályokat is ismertettük olvasóinkkal.

Azóta sok idő eltelt, voltak már arra utaló jelek, ami mára teljesen egyértelművé vált, vagyis hogy az LMP a Fidesz zsebében van és már nem ellenzéki párt az összefogás óta. Azok után, hogy Orbán Viktor a pulcsiját Ungárék nyaralójában hagyhatta, vagy, hogy Pécsen is szavazatokat venne el az LMP-s Keresztes László Lóránt a mostani városvezetéstől, megtörtént a nem várt fordulat. Szentkirályi Alexandra kapitulált és Vitézy Dávidot, az LMP jelöltjét ajánlotta maga helyett a fővárosban. Pedig ott aztán a fideszes Szentkirályi minden egyes interjújában elmondta, hogy ő biztos, hogy nem fog visszalépni, erre tessék.

A kampány során többek között Karácsony Gergely főpolgármester is úgy vélekedett, hogy Vitézy Dávid a Fidesz valódi jelöltje, és Szentkirályi Alexandra végül vissza fog lépni a javára. Ez pedig hajszál pontosan így is történt.

Ezek után akad, aki ugyanúgy közösséget vállal az LMP-vel képviselőként és ezt az értékrendet közvetíti. Holott ha maradunk a fővárosi példánál, akkor Szentkirályi visszalépésével párhuzamosan azt is bejelentette, hogy Vitézy Dávidot ajánlja maga helyett főpolgármesternek. Vitézyt egyébként a magát ellenzéki pártnak tartó, Ungár Péter által vezetett LMP is támogatja, így a két párt most már hivatalosan is egy platformra került - írja a PécsMa.

A Naracshullás tehát Budapestre és az ellenzéki nagyvárosokra koncentrálódik, de terjeszkedik az egész országra az LMP, hogy mindenhol szorgosan segítse a Fidesz hatalomra kerülését. Mi lesz a következő, Mellárék és Keresztesék visszalépnek Csizmadia javára Pécsett?

Honnan lehet ismerős ez a taktika? Ja, igen! Lemondott az a fideszes politikus, aki fizetett volna a kutyapártosnak, ha elindul polgármester-jelöltként.

Hoppál Péter, az örök békepárti huszár nem hagyta szó nélkül a visszalépést, először odaírta a bejegyzéséhez, hogy karnyújtásnyira a budapesti győzelem. Ebből egyértelműen kiderül, hogy Vitézy győzelmét is sikerként könyvelné el, ellenkező esetben azt élhette meg sikerként, hogy egy fideszes kötődésű politikusról kiderült, hogy nem lesz főpolgármester Budapesten.

Az eredeti bejegyzés

 

Ez pedig az eddigi utolsó verzió

 

Valószínűleg utólag jöttek rá, hogy ezzel lebuktatják saját magukat és az LMP-t, valamint a közös kis megállapodásukat a háttérben, így vagy Hoppál Péter, vagy a Facebook oldalát kezelő valamelyik admin lázas szerkesztésbe kezdett. Pechjükre ez is visszanézhető, így jól látható a kétségbeesett próbálkozás:

 

 

 

Lehet, hogy az LMP 4 évvel az összefogás után most Álellenzék identitás kártyát húzott? - tettük fel a kérdést korábban

Nos, a válasz az, hogy IGEN.

Bár az LMP és Hoppál Péter már a látszatra sem nagyon ad...