A jubileumok visszahozták Pécsre Zseljko Djokicsot

2024. május 28. 20:56 2024. máj. 28. 20:56

Sajtótájékoztatót tartott az NKA Universitas Pécs női kosárlabda csapata, az Akadémia sportcsarnokában. Bejelentették, hogy Jovan Gorec edzőt a Szekszárd mestere, Zseljko Djokics váltja. Győrből leigazolták a válogatott Török Ágnest. Az érintettektől megtudtuk miért is döntöttek Pécs mellett.

Zseljko Djokic, újvidéki születésű, 48 éves szerb-magyar állampolgárságú szakember, már 2010-ben is vezette a pécsi női kosárlabda csapatot, a mai szervezeti keretekben működő klub történetének ő volt az első vezetőedzője, egészen pontosan 2012. szeptember 13-án mutatkozott be az újjászülető pécsi csapatnál az akkori Adria Ligában.

Korábban összesen 145 mérkőzésen dirigálta a PEAC-Pécset, amellyel 88 mérkőzést megnyert. A legjobb eredményét is vele érte el a pécsi női kosárlabda klub, amely a második, 2013/2014-es idényében, Mondhatjuk, hogy 2024 jubileumi év, amikor újra kezdi a munkát a Mecsekalján. 2014. tavaszán Székesfehérváron Magyar Kupa győzelemig jutott Zseljko Djokics vezetésével. Djokics utoljára 2015. április 12-én ült a pécsi csapat kispadján, Jovan Gorec- t váltja, akinek lejárt két éves szerződése az NKA Universitas Pécsnél. Megtudtuk, hogy a pécsi klubnál öt játékos rendelkezik folyamatos szerződéssel, Kiss Angelika (23), Nadija Smailbegovic (23), Laczkó Sára (19), Adenike Olawuyi (20) és Rátkai Eszter (17), utóbbi három játékos a Nemzeti Kosárlabda Akadémia neveltje.

Újra szerződést kötött az NKA Universitas Pécs előző idényében a csapatkapitányi tisztséget is betöltő Weninger Virággal, a 26 esztendős játékost jövőre is pécsi mezben láthatják a szurkolók.

Új igazolás az erőcsatár poszton a 26 esztendős, győri nevelésű Török Ágnes, akinek édesanyja többszörös válogatott kosárlabdázó volt. Török Ágnes Győrben végigjárta a korosztályos csapatokat, az utánpótlástól a felnőttig, ahol 2020 óta csapatkapitánya volt a zöld-fehér klubnak. Tíz szezont töltött a győri felnőtt csapatnál, a magyar válogatottba is bekerült, a kosárlabda mellett a tanulás is fontos helyet foglal el az életében, jelenleg Phd-s hallgató. Lapunk kérdésére elmondta, hogy azért jött Pécsre, mert úgy érzi, hogy itt több játékpercet kap. Fejlődésére is gondolt, Zseljkotól sok újat fog elsajátítani.

Kérdésre, az új bajnoki szezon céljairól is beszélt a vezetőedző. A helyezésről csak zárójelben szólt, 1-4 lehet a jogos elvárás. Hangsúlyozta, hogy a fiataloknak meg kell tanulni edzeni. Azt is megtudtuk, hogy augusztus 12-én kezdik az alapozást a hölgyek az előző esztendőben is a csapatnál dolgozó stábtagokkal, köztük Iványi Dalmával.

 

Szerző: Szabó Ferenc