A PEAC futsalosok menekülési útvonalra kerültek

2024. március 20. 08:54 2024. márc. 20. 08:54

A PTE-PEAC futsal gárdája az elmúlt években a másodosztály nyugati régiójának egyik legmeghatározóbb együttese volt. A csapat nem titkolt célja volt, hogy kivívja az első osztályban szereplés jogát, amely 2023 csodás tavasza után sikerült is. A gárda magját fiatal egyetemista játékosok mellett a megye rutinos labdarúgói alkották. A csapat sikeres szereplése érdekében 2023 nyarán megalapításra került az első osztályú jogokat birtokló PEAC Futsal Kft. Az első osztályú csapat célja, hogy a 2023/2024-es szezonban az első osztályú tagságot megőrizze. Hétfőn, az Aramis ellen idegenben, sokat tettek a cél elérése érdekében.

A mérkőzés vége előtt közel 4 perccel a hazaiak vezettek 4-1-re. Jelentős hátrányba volt a PTE-PEAC NB I.-es futsalcsapata az Aramis vendégeként, végül mégis győzelemnek örülhettek Kollerék. A szünetben 0-0-s mérkőzés állásnál cseréltek térfelet a csapatok. A folytatásban 9 gólt láttak az érdeklődők.

Aztán a második félidő egyáltalán nem a pécsiek szája íze szerint alakult, hiszen sorban egymás után jöttek a hazai gólok, amit ugyan Tóth egyszer meg tudott törni, de az Aramis 4-1-es vezetését látva, ahogy teltek a percek, egyre haloványabb volt a remény. Négy perccel a vége előtt is még háromgólos hátrányban volt a PEAC, amely ekkor már percek óta próbálkozott úgy, hogy kapus helyett is mezőnyjátékost küldött be Élő Tibor. Nospak aztán áttörte a hazai falat, a szépítés után pedig szárnyakat kapott a Pécs. Egy perccel később Vénosz talált be, majd újabb fél perccel később Bartal gólja már egyenlítést jelentett. A PEAC azonban nem állt le, az utolsó másodpercekben is öt a négyben támadott, és bizony Tóth Attila, Tíz másodperccel a vége előtt a győztes találatot is megszerezte. Nem csoda, hogy egymás nyakába ugrálva, extázisban ünnepelt a pécsi csapat, ilyen fordítást minden harmadik szökőévben, ha egyszer lát az ember.

Aramis–PTE-PEAC 4-5 (0-0)
Futsal-NB I., Alsó-ház, 5. forduló.
Aramis: Csikós – Vattamány, Gellérfi, Szeghy, Lévai. Cs.: Kövesdi, Komáromi, Bélavári, Moga, Bogdán, Bognár, Erdősi, Büki. Vezetőedző: Nagy Roland.
PTE-PEAC: Molnár M. – Bálint, Molnár Cs., Nospak, Vénosz. Cs.: Pápai, Palvek, Tóth A., Koller, Koronics, Forró, Bartal. Vezetőedző: Élő Tibor.

Gólok: Komáromi (23., 32.), Büki (29.), Bognár (33.), ill. Tóth A. (30., 40.), Nospak (37.), Vénosz (38.), Bartal (39.).

Élő Tibor vezetőedző: “A mérkőzés első félidejében jól működött a védekezésünk, és támadásban is voltak lehetőségeink. A 2. félidőben volt egy 3 perces rövidzárlat, amikor az ellenfél 4:1 es vezetésre tett szert. Ezután a 5-4-es játékra váltottunk, a csapat bízott magában, és egy remek játékkal megfordítottuk a mérkőzést! Ez a győzelem megmutatta a CSAPAT igazi erejét!”Ennek a győzelemnek köszönhetően újra a vonal fölé kerültünk, pihenésre azonban sok időnk nincs, pénteken Nyírbátorra látogat a csapat egy újabb fontos ütközetre.

 

Szerző: Szabó Ferenc