A PMFC legutóbbi sikeredzőjével beszélgettünk

2024. június 6. 13:33 2024. jún. 6. 13:33

A magyar labdarúgó válogatott túl van már az EB-re készülődve az első főpróbán. Tíz nap múlva már Németországban az EB-t rendező országban, Kölnben, Svájc ellen lépnek pályára Szoboszlaiék. Az eseményekről Vas Lászlóval, a PMFC sikeredzőjével beszélgettünk, aki 2019-2020-ban remek csapatott épített, hiszen előbb benntartotta majd feljutatta az NB II-be 2020-2021-ben a PMFC, ahol a bajnokságot a 4. helyen zárták. Következő évben 2022-ben a 1.1 helynél megköszönték munkáját.

- Kezdődik az EB, alig 10 nap van a nyitányig, a csoportban Svájc, Németország, Skócia az ellenfél. Ki lehet választani a legnehezebb és a legkönnyebb ellenfelet?

- Biztos, hogy nem. Ma már nincs olyan csapat, aki ellen biztos a siker. Talán a németek hazai pályán a múltjuk és a jelenlegi formájuk alapján kimagaslanak a 24 csapat közül.

 

 

- Rossi mesternek több gondja is lehet a kezdő csapat kihirdetésénél, például gondolok a kapus posztra. Véleményed szerint ki lesz a kezdő kapus?

- Ez kellemes probléma. Én nem vállalkozok találgatásra. A napi forma, megérzés és nem utolsó sorban az ellenfél is dönthet a kapus pályára küldésénél.

 

 

- Dolgoztál a PMFC csapatánál, az utolsó sikeredző voltál az elmúlt időszakban. Mire lenne szükség a csapat háza táján, hogy egy éven belül ismét a másodosztályban játszhasson a piros-fekete együttes?

- Megvalósítható alapok lefektetésére. Sikeres struktúrára, amit be is tartanának. Megjegyzem figyeljük a csapat teljesítményét nagyon fájó, hogy kiesésre jutottak a fiúk.

 

 

- Az NB I-es Zalaegerszeg csapatánál dolgoztok Márton Gáborral. Mire van szükség, hogy egy csapat éveken keresztül az élvonalban játszhasson?

- Meg legyenek az alapok.

- Mire gondolsz, pénzre és a szakmára?

- Igen, mind a kettő fontos. Ez mellé kell az együtt gondolkodás a csapat háza táján. Az összefogás is lényeges és az is, hogy minden szereplő tudja a feladatát.  

 

 

- A labdarúgók és a mestereik az NB-s osztályokban pihenőjüket töltik. Vas László hol pihen?

- Görögországban vagyunk a családdal, de rövidesen haza utazok, hogy utazhassak tovább Németországba, ahol terveim szerint több EB mérkőzést, köztük a Magyarország-Svájc mérkőzést nézem meg.

 

Szerző: Szabó Ferenc