Az NB II. gólkirálya Kozármislenyben rugdossa gólokat

2024. március 11. 09:23 2024. márc. 11. 09:23

Hetek óta, a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokság golővő listáját a Kozármislenyben játszó Kirchner Krisztián vezeti. A napokban ünnepelte 31. születésnapját a gólvágó játékos, vele beszélgettünk.

Úgy gondolom teljesen megérdemelten nyertünk, nemcsak a helyzetek alapján, de minden szinten győztünk. Ez azért nagy dolog, mert nem szabad elfelejteni azt, hogy az ellenfél milyen költségvetéssel dolgozik, jó játékosaik vannak, jó csapatuk van, mi pedig egy kisváros kis csapata vagyunk, kis költségvetéssel, de amit ma a pályára vittek a mislenyi játékosok az extra volt. Szinte azonos nyilatkozatokat olvashattunk 11 alkalommal Aczél Zoltán vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozatában. A siker egyik jelentős szereplője Kircher Krisztián, a csapat szélső csatára.

- Az előző évi bajnokságban osztályon keresztül maradtatok a második vonalban. A a 2023-2024 évi szezonban mi történt, hogy a kezdetektől a dobogó közelében vagytok, kezdtük a beszélgetést. - Válaszolni nem tudok, azt tudom, hogy az előző évben és az idén is 7-9 játékos folyamatosan játszott. Az alapemberek a 2022-2023 évi bajnokságban is a csapatban voltak és a jelenlegiben is. Talán napjainkban már egymás gondolatait is tudjuk a pályán. Tudjuk ki hova fut, hova passzol. Zoli új taktikái pedig hozzák a győzelmeket. Krisztián arról is beszélt, hogy Beremenden rúgott először labdába. Mindig szélcső csatár akart lenni. Szerencse a sorsnak, hogy edzői hol bal, hol jobb oldalon játszatták. Több csapatban megfordult. Kozármislenybe, Tiszacsegéről igazolt. Nem titkolta, hogy góljait általában 16-on belülről szerzi, Ö a csapat 11-es rugója is. Azt is hangsúlyozta, hogy a játékos társai keresik a labdával, ez sokat jelent a gólszerzésben.

Az NB I-es golővő tabellát megtekintve látható, hogy az FTC játékosa Varga Balázs 15 góllal van a lista élén. Az NB II-ben 22 mérkőzést játszott Kirshner és 13 gólt ért el 23 találkozón.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség az eredetileg 2024. április 14-én (vasárnap) 17 órára kisorsolt Vasas FC - HR-Rent Kozármisleny Merkantil Bank Liga bajnoki mérkőzés időpontját 2024. április 15-én, hétfő 20 órára módosította. A találkozót a televízió közvetítésre jelölte ki.


Szerző: Szabó Ferenc