Baranya vármegye sípmesterei bronzérmet fociztak össze

2024. január 10. 11:32 2024. jan. 10. 11:32

Baranya vármegye labdarúgó játékvezető-válogatottja története során a sokadik bronzérmet hódította el a Sípmester Fesztiválon, a hétvégén Veszprémben. A húszcsapatos tornát 17. alkalommal rendezték meg. Előtte több alkalommal volt 10-10 megye válogatottjának részvételével torna, ahol 1-1 alkalommal Baranya győztesként fejezte be a versenyt.

A XVII. Sípmester Fesztiválnak, amelynek keretein belül négyszáz labdarúgó-játékvezető mérhette össze tudását a Március 15. utcai sportcsarnokban és a Vetési Albert Gimnázium Tornacsarnokában. A komoly hagyományoknak örvendő, kétnapos tornát a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Veszprém Vármegyei Igazgatósága és a Veszprém Vármegyei Játékvezetői Bizottság rendezte. A 19 vármegye és Budapest játékvezető-válogatottja szombaton négy darab ötcsapatos csoportban kezdte meg a küzdelmeket, majd másnap a helyosztó mérkőzések következtek. A csoportokból az első két alakulat jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba: a bronzmérkőzésen Baranya és Békés találkozott egymással, míg a döntőbe Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg kvalifikálta magát.

A végső finálé végletekig kiélezett küzdelmet hozott: sokáig úgy tűnt, gól nélküli döntetlen után majd a büntetők fognak dönteni, ám a szabolcsiaknak egy remek akció végén sikerült betalálniuk, amely végül a tornagyőzelmet is jelentette számukra.

A baranyai vármegyei csapat edzője, Ábrahám Attila elmondta, hogy az MLSZ kritériumai alapján válogatták össze a baranyai sípmestereket. Például igazolt labdarúgó nem játszhatott a csapatban. NB-s keretbe tartozó játékvezető is tiltó listán volt. Azt is megtudtuk, hogy a 4 között a döntőbe jutásért folyó mérkőzésen Bács vármegye ellen 6 perc alatt 2-0 ra vezettek, de innen veszítettek és nem jutottak a döntőbe.

A XVIII. sípmesterek tornáját 2025-ben Békésvármegyében rendezik.

A XVII. Sípmester Fesztivál végeredménye:

 1.  Szabolcs-Szatmár-Bereg
 2.  Bács-Kiskun
 3.  Baranya
 4.  Békés
 5.  Fejér
 6.  Pest
 7.  Budapest 
 8.  Győr-Moson-Sopron
 9.  Heves
 10.  Jász-Nagykun-Szolnok
 11.  Borsod-Abaúj-Zemplén
 12.  Csongrád-Csanád
 13.  Komárom-Esztergom
 14.  Veszprém 
 15.  Hajdú-Bihar
 16.  Somogy
 17.  Zala
 18.  Tolna 
 19.  Vas
 20.  Nógrád

 

Szerző: Szabó Ferenc