Cselgáncsozóktól hangos a tatami a bőrgyárban

2024. február 9. 17:00 2024. feb. 9. 17:00

Az egykori pécsi bőrgyár egyik épületében, a VIRRADAT SE cselgáncsozói vittek életet. Versenyekre folyamatosan járnak. Egy hét múlva, Szegeden lesz fellépésük. A vezető edzővel, Romváry Attilával arról is beszélgettünk, hogy az egyesület nem csak judóval foglakozik, önvédelmi tréningeket is tartanak.

Kérdések a pecsistop.hu internetes újság részére Romváry Attilától a VIRRADAT SE edzőjétől.

 

- Az egyesület teljes neve VIRRADAT Honvédelmei Közhasznú Sportegyesület. A szavak sok mindent takarhatnak. Mi a fő profilotok? Cselgáncs, önvédelem, honvédelem, vagy valami más is van a profilotokban?

- Én kimondottan a judoval foglalkozok. De az egyesületben van Boksz és Kick Boksz szakosztály is. Egyesületünk elnöke, Szalma Gábor nagy hangsúlyt fektet a Honvédelmi nevelésre, A pécsváradi Rendészeti Szakiskolával is van kapcsolatunk. Én személy szerint évek óta oktatok önvédelmet az iskolában. És Szalma Gábor cége oktatással is foglalkozik az iskolával együtt működve.

- Emlékezetem szerint a PVSK-tól történt szétválás után csak judóval foglakoztatok. Mi indokolta a bővítést?

- 2010-ben váltunk szét a PVSK-val. És akkor alakult meg a PKSE (Pécsi Küzdősport Egyesület). 2020 ban alakultunk meg, mint Virradat SE, a PKSE jogutódjaként. Itt jegyezném meg Szalma Gábor nevét ismét, aki minden tőle telhetőt megtesz az egyesületért.

 

- Ismereteim szerint sok fiatal, de idősebbek is járnak az edzésekre. Az érmeket, kupákat melyik korosztályok szállítják a siklósi úti edzőterembe?

- Egészen óvodás kortól foglalkozunk gyerekekkel. Nagy segítség, hogy tavaly október óta Dr. Morvay-Sey Kata tartja az ovis judót. Katának gyerekkora óta voltam az edzője. Sok Tehetséges sportoló jár minden korosztályban hozzánk. Véleményem szerint a legfontosabb  dolog, hogy minél több gyerek sportoljon. Az egyesület Pécsett Siklósi u 22 (volt bőrgyár) ban tartja az edzéseket.

 

- Tudjuk, hogy folyamatosan versenyekre készültök, mikor és hol lesz a legközelebbi? 2024 legrangosabb versenye hol, mikor lesz?

A legközelebbi verseny Február 17-én lesz Szegeden. Itt megmérettetnek az ifi korosztályok,  nekik Magyar Bajnokságuk lesz többségben első éves ifik, és tisztes helyt állást remélek, aztán lesz a felnőtt magyar Kupa is, Kárpáti Gábor az év első felnőtt versenyén 2. helyezést ért el. Remélem a folytatás is hasonló vagy még jobb lesz. Utána minden korosztályban kezdődnek a versenyek.

 

Az egyesület címe: Siklósi út 22 (volt bőrgyár). Várnak minden érdeklődőt négy

éves kortól. 06/30-261-9262 telefonszámon is lehet érdeklődni.

 

 

Szerző: Szabó Ferenc