Egy lépcső, és aranyéremért játszik az NKA Pécs a PVSK kosarasaival

2023. május 7. 18:45 2023. máj. 7. 18:45

A Vasas elleni elődöntős párharc első kosárlabda mérkőzését több mint húszpontos különbséggel, 83-59-re nyerte hazai pályán az NKA Pécs csapata, az NB I. B Piros csoportban. A meccs hőse Lados Erik volt, aki a mezőny legeredményesebb játékosaként 28 ponttal zárt. A második mérkőzésen a Vasas otthonában, Meleg Gergő mutatott remek formát, már az első két negyedben 17 pontot dobott.

VASAS- NKA-Pécs  77-93

(18-24, 23-34, 15-21, 21-14)

A pécsi gárda meghatározó játékosa, Kovács Péter nélkül kezdte a mérkőzést az NKA. A sokszoros válogatott játékos a rájátszás első mérkőzésén megsérült ez az oka a távolmaradásának. Nos, ilyen helyzetekben kell a többieknek, a társaknak többet vállalniuk. Jó volt látni, hogy játékosaink megtették mindezt, különösképpen Lados Erik, aki fantasztikusan kosarazott, 28 pontot dobott, szerzett 6 lepattanót, kiharcolt 7 faultot, volt 3 gólpassza, és végül 38-as teljesítményindexszel zárta a meccset, az első VASAS elleni találkozón. A második mérkőzésen Meleg Gergőről szólhatnak a dicsérő mondatok. Azt jelzi, hogy a keretük kellően mély, a cserepadról is olyanok érkezhetnek, akik a vállukra tudják venni a csapatot.

A szombat esti találkozó végére nagy lett a különbség a Pécs javára, de ahogy az várható is volt, nem volt ez a meccs egy sétagalopp.

A mérkőzés elején már a saját ritmusában játszott az NKA Pécs együttese. A második negyedben aztán mégjobban megtalálták a ritmust. Nem volt kérdés már a mérkőzés elején ki hagyja el győztesen a VASAS otthonát. A győzelemnek természetesen nagyon örültek, de mindenki tisztában volt vele, hogy ez nem jelent még semmit: hármat kell nyerni ahhoz, hogy döntőt játszhassanak. Az első két lépést megtették, kedden szeretnék megtenni a harmadikat is hazai pályán.

 

MAFC- PVSK-VEOLIA 79-86

 

(19-25, 25-20, 26-18, 9-23)

 

A lecke tehát alaposan fel volt adva az utolsó tíz percre, hiszen 70-63-ra a hazaiak vezettek, épp akkor kellett volna a PVSK-nak villantani, amikor egy masszív negatív spirálban voltak. A kulcs az lehetett, hogy a védekezésüket tegyék rendbe, ezt a csapat át is érezte. Hat perc alatt csak 8 pontot tudott dobni a MAFC, és hajrához közeledve előbb Antóni, majd Molnár is bevert egy-egy triplát, amivel hosszú idő után feljöttek egyetlen pontra. Jött is a hazai időkérés, amit azonban egy újabb remek védekezés, és még egy Antóni-trojka követett, így szűk három perccel a vége előtt 78 - 80 Jött egy 2+1-es Harler-alakítás, majd Antóni az ötödik hármasát is a helyére tette, így 78-86-as vendég vezetésnél, alig egy perccel az előző után, ismét időt kért a MAFC. Ezt egy Buzás-pont követte büntetőből, majd egy újabb remek védekezés, az utolsó percen belülre lépve, hét pontos pécsi vezetésnél jött a harmadik MAFC-idő is. Az azonban már nem segített ellenfélen, így 23-9-re megnyert utolsó negyednek köszönhetően behúzták a második győzelmet is az elődöntőben. Kedden este, hazai pályán így már azzal a tudattal vághatnak neki a harmadik felvonásnak, hogy egy újabb győzelem már döntőbe jutást jelenti a PVSK-VEOLIA számára

 


Szerző: Szabó Ferenc