Kis híján vízilabda meccs lett a baranyai rangadóból

2023. május 14. 21:39 2023. máj. 14. 21:39

A futballra szinte teljesen alkalmatlan szentlőrinci pályán a PMFC aratott győzelmet.

Amióta megbízott vezetőedzőként Pichler Gábor átvette a csapatot, egyenesbe jött a Szentlőrinc. Nem csak a játékuk gyorsult fel, hanem elkezdtek jönni az eredmények is, és ebben a helyzetben ez volt a legfontosabb: először is hazai pályán legyőzték a Tiszakécskét (3-2), majd nagy bravúrt végrehajtva idegenben verték 2-0-ra a dobogós Ajkát. Ez a két győzelem pedig rengeteget jelentett, hiszen ennek köszönhetően az utolsó előtti, vagyis 19. helyről (ami kieső pozíció volt) feljöttek a 15.-ig, ami pedig már bentmaradást ér.

A pécsi piros-feketék szenzációs őszt produkáltak, hiszen a húsz meccsükből mindössze egyet veszítettek el, 39 pontot gyűjtve a DVTK mögött a 2. helyen teleltek. A tavasz azonban korántsem sikerült olyan fényesen, 36 fordulót követően ugyanis 52 pontnál tart a PMFC, vagyis 16 bajnoki alatt mindössze 13 pontot szerzett, így visszacsúszott a 7. pozícióba. A Pécs legutoljára Nyíregyházán nyert, még március 5-én. Az elmúlt fordulóban Helesfayék három döntetlent értek el. 

A baranyai rangadó 3. percében a mély talajú pályán, balról kapott labdát Grumics, akinek hat méterről érkező lövése a pályán lévő állóvízben lelassult, ami megzavarta Helesfay kapust, Majnovics becsúszása pedig sikertelennek bizonyult és a kapuba sodorta a labdát (1-0). Nem kellett sokat várni a szurkolóknak a következő gólra a szakadó esőben... 

A 7. percben egy baloldali szöglet után Gera lőhetett a hosszún a lőrinci kapu irányába, labdája egy védőben akadt el, ám jókor érkezett Tóth-Gábor, a vendégek házi gólkirálya és három méterről az üres kapuba gurított (1-1).

A 22. percben fordított a PMFC. Gera kapott labdát a tizenhatos előterében baloldalon, egy pár igazítást követően jobbal lőtt, s a Keresztesen megpattanó labda a hosszú felsőbe hullott. Prokop, a hazai kapus hiába nyújtózott (1–2).

SZENTLŐRINC–PMFC 1–2 (1–2)
 

SZENTLŐRINC: Prokop – Török K. (Lénárt, a szünetben), Keresztes B., Tamás L.,
Erdélyi B. (Nagy Zs., 76.) – Havas, Kesztyűs M. (Novák Zs., a szünetben) – Pintér Á.
(Rétyi, 56.), Múcska (Rátkai, 71.), László D. – Grumics. 
Megbízott edző: Pichler Gábor

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Krausz, Katona L., Majnovics – Terbe, Kesztyűs B. – Gera,
Kocsis, Szabó M. (Takács Zs., 79.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám
Gólszerző: Grumics (3.), ill. Tóth-Gábor (7.), Gera (22.)
Kiállítás: Prokop (67.), ill. Katona (90+2.).

Ezzel megszakadt a PMFC hosszú nyeretlenségi sorozata.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–SZOMBATHELYI HALADÁS 2–1 (0–0)

A 2022-2023 évi NB II-es bajnokság záró fordulójában, május 21-én a PMFC-Dorog, Siófok-Kozármisleny, Kazincbarcika-Szentlőrinc mérkőzésekre kerül sor.