Menekül a kiesés elől a PMFC

2024. május 13. 20:14 2024. máj. 13. 20:14

Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban az utolsó előtti hazai találkozóján, a Soroksár SC-t fogadta a PMFC. A Stadion utcába látogató sárga-feketék a Merkantil Bank Liga 32. fordulóját megelőzően 42 ponttal a tabella felsőházában, egészen pontosan a 8. helyen állnak. Lipcsei Péter együttesének eddigi mérlege 11 győzelem, 9 döntetlen, 11 vereség, 36 rúgott és 38 kapott gól. A PMFC a kieső zónából szeretne feljebb lépni a tabellán. A szombaton lejátszott találkozón 1-0 ra nyertek a hazaiak, de még mindig a kieső vonal alatt vannak a piros-feketék.

Legutóbb hazai pályán 2022. október 9-én játszott a PMFC a XXIII. kerületi csapattal. A vezetést az azóta már a PMFC-t erősítő Hudák Martin szerezte meg a vendégek számára, azonban a térfélcserét követően Tóth-Gábor Kristóf góljával hamar egyenlítettek, ráadásul a támadó nem sokkal később a büntetőjét értékesítve megfordította az állást és egyben beállította a 2-1-es végeredményt.

A PMFC-nek ezúttal is rettentően sokat jelentene a három pont itthon tartása, ugyanis a táblázat hátsó régiójában nagy a tömörülés és több gárdával együtt is igyekszik a vonal fölé kerülni, hogy helyzetéből adódóan kiharcolja a bennmaradást. Idényvégi céljaik elérése érdekében Mátyus János vezette gárdánk szombaton is mindent elkövet a győzelem érdekében.

A PMFC szokatlan módon a piros-fekete szerelést, piros fehérre váltotta, lehet, hogy ez kellet a 3 pont begyűjtéséhez. Az első cserére nem kellett sokat várni, a 9. percben Lovrencsics talpalta Széles Tamást, aki nem is tudta tovább folytatni a játékot. Helyére Bachesz Edvin érkezett. Jobban kezdett a Soroksár a vendéglátó PMFC-nél, de az első negyed óra elteltével elmúlt a pécsiek görcsössége, s elkezdtek támadásokat vezetni. A második félidőben már többet birtokolta a labdát a PMFC, s többször is közel járt, hogy megnövelje előnyét, de közben a pécsi kapusnak,Varasdinak is kellett bravúrokat bemutatnia.

44. perc: Vezet a PMFC! Egy háromszögezés után a 16-on belül jobbról érkező beadást követően nem tudtak felszabadítani a védők, Szabó Mátétól indult a támadás, majd Majnovics tolt egyet befelé a labdán, de hosszan, így viszont a jobbról berobbanó Harsányi kapásból hat méterről a bal felsőbe, a léc alá bombázhatott 1-0.

 

PÉCSI MFC–SOROKSÁR SC 1–0 (1–0)
PMFC: Varasdi – Harsányi (Miknyóczki, 87.), Szekszárdi T., Pejovics, Hadaró, Majnovics – Krausz, Szeles (Bachesz, 9.), Hudák – Szabó M., Rácz B. (Tóth-Gábor, 73.)

Vezetőedző: Mátyus János
SOROKSÁR: Mergl – Kaján, Say, Kékesi, Vincze Á. (Pintér D., a szünetben) – Vass Á. (Dragóner F., 68.), Németh E. (Köböl, 84.) – Varga Z. (Dobos Á., 68.), Korozmán, Gálfi (Borbély, 84.) – Lovrencsics B.

Vezetőedző: Lipcsei Péter
 

Gólszerző: Harsányi (44.)

Mátyus János, a PMFC vezetőedzője: Győznünk kellett, kötelező volt nyerni. Ha nem ez van, nagy bajban vagyunk, Szervezetten játszottunk. Az a gondom, hogy legalább három nagy helyzetünk volt és nem használtuk ki. Újabb létfontosságú mérkőzés következik Budafokon, ott is a három pont az elfogadható teljesítmény.

 

Lipcsei Péter, a Soroksár vezetőedzője: Gratulálok a PMFC-nek. Erőszakosan jól játszottak. Pécs jobban fel volt tüzelve. Helyzeteink voltak, de rossz döntéseket hoztunk.

 

Szerző: Szabó Ferenc