Parádés játékot nyújtott a PVSK - VEOLIA a második félidőben

2021. október 7. 13:36 2021. okt. 7. 13:36

Az NB I-es férfi kosárlabda bajnokságban szerda este közel két azonos képességű csapat, a PVSK-VEOLIA mérkőzött meg a Duna Aszfalt DTKH-Kecskemét csapata ellen a Lauber Dezső sportcsarnokban. A pécsi gárda eddig lejátszott három mérkőzésből csak Nyíregyházán sikerült nyernie. Dragan Aleksicék célja, hogy hazai pályán is győzelmet érjenek el.

Az amerikai Gordon Justin találatával indult a mérkőzés, 2-0. Ezt követően felváltva estek a pontok a zsákba. Láthattunk az eredményjelzőn 10-13, 18-17, 20-17, 25-26-os mérkőzésállást.

A második negyedben a vendégek „kés a vajban” játékot adtak elő. A pécsi védelem többet hibázott. Sikerült több labdát eladni. A játékszer kiesett a hazai fiúk kezéből. A Kecskemét csapatkapitánya, az egykori pécsi irányitó játékos csak úgy szórta a pontokat. Húsz perc után 15 találat volt a neve mellett.

Összességében húsz perc alatt két azonos képességű csapatot láttunk. Azt is láttuk, hogy mindkét együttes inkább a támadó játékot erőltette, mint a védekezést. Így a hosszú szünetre 43-47-es állással mentek pihenőre a kosarasok.

 

A folytatásban egy új csapatot láttunk a PVSK-VEOLIA mezében. Haynes-Jones az amerikai irányító látványos, szurkolókat szórakoztató játékot mutatott be. Elől, hátul, támadásban, védekezésben volt eredményes. Sok-sok tapsot is kapott a szurkolóktól. A dobott 23 találatával sokat tett a győzelemért. A szintén amerikai 1-2-es poszton játszó Bryson alig maradt el teljesítményében honfitársától.

 

A záró negyedben a 72-59 utáni folytatásban a PVSK mellé állt a szerencse is. Az előző játékrészben több labda kipattant a zsákból a negyedik negyedben már behullottak és pontot értek. A Kecskemét több labdát eladott, edzőjük már a záró negyed elején kikérte mind a három időkérési lehetőségét. A PVSK-VEOLIA megérdemelten nyerte meg a 2021-2022 évi kosárlabda bajnokságba a negyedik mérkőzését.

 

Mérkőzés után Dragan Aleksic a Pécs vezető edzője elmondta, hogy

- Első félidőben rosszul indultunk, lassúak voltunk. A második félidőben felpörgettük a játékot, voltak extra dobók, védekezésünk is összeállt.

 Váradi Kornél a Kecskemét vezető edzője elmondta, hogy

- Felkészültünk a pécsi csapatból, ennek ellenére pontatlanul játszottunk, termesztésen sok hibát vétettünk. A Pécs remekül kihasználta hibáinkat, azokból mind pontokat értek el. Maradt három napunk, hogy a szombati mérkőzésen az első félidei játékot nyújtsuk Oroszlány ellen.

Wittmann Krisztián Kecskemét csapatkapitánya is értékelt

- Pécs megérdemelten nyert, gratulálok a csapatnak. Mi az első félidőben jó ritmusba játszottuk. A második játék részben már nem.. Feladatunk, hogy rövid idő alatt kijavítsuk a hibáinkat.

 

 

Szerző: Szabó Ferenc