Páratlan hangulat, remek befutó - idén is jól sikerült a pécsi Tour de Hongrie szakasz

2024. május 13. 09:19 2024. máj. 13. 09:19

A Tour de Hongrie 2024 befutójának méltó helyszíne tudott lenni Pécs.

A Pécsi Hőerőmű Bike Weekend második napját az amatőrök versenye nyitotta. Péterffy Attila polgármester köszöntője után a kerékpárosok lassú rajttal vágtak neki a Kossuth térről. Az Állatkertig elsőként Balassa Péter ért fel, aki mindössze 10 perc 10 másodperc alatt teljesítette a 256 méter szintemelkedésű, 3,4 kilométeres távot. Tíz perccel később pedig már az e-bike futam is elindult.

A Tour de Hongrie mezőnye 12:10-kor rajtolt Siófokról. Az ötödik, befejező szakaszt az érdeklődők nagy képernyőn követhették végig a Széchenyi téren. A heves drukkolásra pedig szükség is volt, hiszen a kerékpárosoknak háromszor is fel kellett kaptatniuk magukat a Bárány tetőre.

Nemcsak a város főterén, hanem a Szigeti úton, a PTE szurkolói zónában, a Bárány-tetőn és a Mandulás-ligetben, valamint az út mentén is nagy tömeg gyűlt össze. A versenyt Wouter Poels teljesítette a leggyorsabban, és bár a befutó igen szoros volt, a holland kerékpáros nyerte meg a pécsi szakaszt.

Siófokról az összetettben első helyről, 14 másodperces előnnyel induló belga Thibau Nys azonban megőrizte első helyét, és ő nyerte meg a 2024-es Tour de Hongrie sárga trikóját.

A PSN Zrt. bővebb képgalériáját IDE kattintva tudják megnézni.

 

Forrás és képek: PSN Zrt.