Rengetegen kilátogattak a PEAC-Kozármisleny női kézilabda meccsre

2023. március 25. 11:44 2023. márc. 25. 11:44

Pár évvel ezelőtt kezdődött egy szoros együttműködés a PEAC és a Kozármisleny Kézilabda Akadémia között. A sportvezetők lényegének tartják a szabad játékos áramlást, és a klubok sajátos előnyeinek közös kihasználását. Ennek gyümölcse beérett csütörtök este. A népes szurkolótábor Pécsről és Kozármislenyből érkezve színvonalas mérkőzést láthattak a Lauber Dezső sportcsarnokban, ahol 19-27-re a vendég gárda nyert.

 

Mindkét csapat ugyanabban az osztályban szerepel, az NB I. B-ben. A PEAC idén a bent maradást tűzte ki célul, ami gyakorlatilag már most teljesítve van, míg a Kozármisleny az élmezőnyben szeretne végezni. A vendég célok között szerepel, hogy a 2023-2024 évi bajnokságban már a Győri és a Ferencváros csapatát is fogadják. Ehhez azonban hétről-hétre nyerni kell a meccseket, ez viszont nem egyszerű feladat, mert a februári betegség hullám után, most egy peches sérülés hullám érte el a csapatot. Korábban Polics hagyott ki közel két hónapot, míg Halász egy kisebb műtéti beavatkozás miatt volt kénytelen három hónapot kihagyni. Bréda Luca múlt szombaton szenvedett súlyos térdsérülést. Korábban egy szerencsétlen mozdulat miatt elvesztették Köpösdi Zsófit is, akit Lucához hasonlóan hamarosan megműtenek. A Szombathely elleni rangadó sem múlt el nyomtalanul. Scheffer az ujját törte, míg Lengyel egy komoly hasfal sérülést szedett össze. Ilyen előjelek után nyugodtan mondhatják, hogy a céljaink eléréséhez “minden héten háború” lesz. Nem kecsegtető a helyzet, de senki nem gondolja azt, hogy a csapat most nekiállt siránkozni.

A PEAC idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, és ezzel a megyei rangadóval is erről emlékeztek.

Közel teltház várta a csapatokat a kezdő sípszó pillanatában. A PSN Zrt. hivatalos adatai szerint közel 2000 szurkoló, szimpatizáns, egyetemista foglalt helyet. 

A mérkőzés megtekintése ingyenes volt. A szurkolok ingyen sört és popcornot is kaptak a remek szurkolásért.

 

PEAC–Kozármisleny 19–27 (12–16)
Női kézilabda NB I. B., 22. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. 

 

A PEAC gólszerzői: Kanyó 7 (1), Takács V. 4 (2), Potonjac 2, Őz 2, Varga-Kósa 1, Kovács V. 1, Pocsay 1, Acsai 1. 

A Kozármisleny gólszerzői: Tobak 5, Szabó P. 4, Kuti 4, Polcsi 3 (1), Amrein-Szemmelrock 3, Brettner 3,  Grosics 2 (2), Szatmári 2, Grénus 1.

 

Papp László, a PEAC vezetőedzője: - Ez egy kézilabda ünnep volt a megyében, legalábbis a női vonalon. Én azt gondolom, hogy a két csapatnak természetesen mások a céljai, mások a lehetőségei. Én azt gondolom,hogy a csapatunk az utóbbi időben kicsit érettebb kézilabdát játszik már és eddig elég szép fejlődésen mentek át a lányok. Itt igazából nem is a tudásról volt szó, hanem a rutinról és a bátorságról, valamint az önbizalomról. Kozármisleny ellen egy komoly mérkőzést tudtunk játszani.

 

 

 

Gyulay László, a Kozármisleny KA. vezetőedzője: - Nagyon büszke vagyok a lányokra, gratulálok a csapatomnak. Kívánom, hogy a PEAC érje el célját a bajnokságban.