Tovább őrzi első helyét és a veretlenségét is tabellán a PMFC

2022. november 1. 10:22 2022. nov. 1. 10:22

Hétfő este Pécsett, a Stadion utcában NB II-es labdarúgó-mérkőzésen fogadta a PMFC a Szeged csapatát. Hat hazai győzelem és egy döntetlen a PMFC tarsolyában a 14. fordulóban lejátszásra kerülő mérkőzés előtt. A tavalyi idényhez hasonlóan a vendégek most is esélyesként pályáznak a feljutásra, emiatt a szezon eddigi talán legnehezebb mérkőzése várt Helesfayékra.

PÉCSI MFC–SZEGED-CSANÁD GA 0–0

 

A Pécs-Szeged párharc hosszú múltra tekint vissza, a jogelődöket is figyelembe véve a felek 1956 és 2022 között 40 első osztályú, 6 másodosztályú, illetve 2 NB III-as találkozót játszottak le. Az összesített mérleget tekintve 20 baranyai győzelem mellett 13 döntetlen született, míg 15 összecsapás szegedi sikerrel ért véget.

Szeged játékos keretében szereplő Szatmári Loránd, aki egykoron az NB I-be játszó PMFC csapatkapitánya is volt. Napjainkban Lórival együtt játszó Kővári Róbert sem került a Pécs elleni keretbe. Az egykori PMFC -ben nevelkedő játékosok nem kerültek a kezdő 11-be.

A Szeged nagyobb lendülettel kezdte a mérkőzést, mint az ellenfele. A 13. percben középpályán játszó Gajdos húsz méterről nagy erővel célozta meg a pécsi kaput. Helesfaynak a bal felső sarokból sikerült a labdát szögletre tornáznia. A 25. percben Hadaró, az egykori kaposvári játékos a szögletzászlótól középre adott, Kocsis Bence továbbította Harsányi felé. Szentlőrincről a szezon előtt érkezett játékos fejjel továbbította a Tisza-parti együttes kapuja fölé a labdát.

Az első sárgalapot a 33. percben szegedi kispad kapta, feltételezhető, hogy a határbíróval, vagy a tartalék-játékvezetővel vitába keveredtek. A PMFC távoli lövései szaporodtak, példának írhatjuk, hogy a 39. percben ismét Kocsis bombázott Takács János kapujára, de a vendégek kapusának nem kellet a labdát hárítani, mert fölé szállt.

Az első félidőben a PMFC távolról több alkalommal célozgatta a Szeged kapuját, de kapusuk helyén volt. Mindkét csapat több szögletet rúghatott, de a védelmek mindig tudtak hárítani, legtöbbször a mezőnybe vágták vissza a játékszert.

Az 50. perc elején a Szeged egymás után három, a PMFC egy alkalommal rúghatott szögletet. Kapusoknak ismét nem volt dolguk.

A 62 percben a játékvezető Kárpály Mihály, a Szeged játékosának, Farkas Aurélnak mutatta fel a sárgalapot, mert a pécsi Tóth Gábor Kristófot fellökte. A 63 percben két pécsi cserét láttunk. A 76. percben Kundrák helyére a korábbi pécsi csapatkapitány, Szatmári Lóránd érkezett a Szegedbe. A PMFC-Szeged mérkőzés 0-0-as eredménnyel zárult.

Tóth - Gábor Kristóf, a PMFC házi gólkirálya értékelt: - több helyzetünk volt, a kapura lövéseknél mindig egy láb egy blokk akadályozta, hogy a labda a kapuba jusson. Célunk, hogy minél tovább megőrizzük jelenlegi helyünket a tabellán.

 

Szerző: Szabó Ferenc