Vereséggel is élen maradt az Európa Kupában, az NKA PEAC kosárlabda csapata

2022. december 9. 12:07 2022. dec. 9. 12:07

Európa Kupa mérkőzésen Izraelben, az Elitzur Landco Ramla otthonában lépett pályára, az NKA Universitas PEAC női kosárlabda csapata. A pécsi lányok veretlenül vezetik az Európa Kupa B csoportjában a tabellát. A legjobb kosárkülönbséget, 89 pontot is a PEAC jegyzi.

Elitzur Landco Ramla – NKA UNIVERSITAS PEAC 69-58

 

(20-13, 14-11, 21-21, 14-13)

 

Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen Szücs Réka és Simon Zsófia sem utazott el Izraelbe, mindketten sérültek, ennek ellenére, ahogy vezetőedzőnk említette, a győzelem megszerzése a cél. Szerdán hajnali kelést követően reggel 8 órakor Budapestről elutazott a küldöttségünk Tel-Avivba, egy müncheni átszállással megspékelve. Helyi idő szerint 16 óra után kicsivel leszállt velünk a repülőgép Izraelben. Egy óra múlva már a Ramla csarnoka felé tartott az autóbuszunk, 18 órától pedig már a csütörtöki mérkőzés helyszínen vezényelt edzést Kiss Virágéknak, Jovan - mondta el lapunknak Kond Árpád ügyvezető

 

Túl sokat hibáztak Izraelben a pécsi kosaras hölgyek, hogy győzelmi esélyeik legyenek az Európa Kupa ötödik fordulójában. Minden labdáért megharcoltak a lányok, és tisztes, 69-58-as vereséggel jöttek haza Ramlából.
Az első negyed közepéig, 7-7-ig tartották a versenyt a házigazdával, de már ekkor is szembetűnő volt, hogy sok kialakított tiszta dobóhelyzetük marad ki, amit a későbbiekben jól ki is használt a lendületesebben kosárlabdázó házigazdák.


A második félidő annyiban mindenképp örvendetes volt, hogy pontosítottak a célzáson kintről, így öt hármast is bevágtak 10 perc alatt. Ez ahhoz volt elég, hogy egálra hozzák a harmadik negyedet, amelyben azért elég komoly mélységeket is megjártak. 52-37-nél Váratlan módon, de Ilina Selcova volt az, aki stabilizálta az eredményt, triplát és duplát is szerzett a negyed végére, így 55-45-ről jöhetett a záró periódus. Itt sem ment túl jól a játék, de a küzdésükre egy rossz szava sem lehet senkinek, harcoltak, mentek a lányok, amíg az erejük bírta. Egy-egy szép megoldásuk, mint Wentzel Nóri triplája, vagy Kiss Virág ügyes centergólja a 22 pontig jutó amerikai center, Austin ellen kifejezetten szép volt, viszont amennyit ma hibáztak a PEAC-osok, annak a fele is sok lett volna egy idegenbeli győzelemhez. Az ötödik játéknapon érkezett az első vereség, amely végül 11 pont különbségű lett.

Ramla: Babkina 9/9, Rotberg 14/6, Baron -, Mosby 16/3, Austin 22. Csere: Danan -, Dudasova -, Mbaka 8. Edzők: Shira Haelion, Orell Lamm.
NKA UNIVERSITAS PEAC: Katanic -, Wentzel 5/3 , Calhoun 15/9, Burdick 11, Kiss 16/6. Csere: Sanchez 2, Selcova 7/3, Laczkó 2. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmézic Daliborka.

Jovan Gorec, az NKA Universitas PEAC vezetőedzője: Nehéz mérkőzés volt egy hosszú utazás után és két fontos játékos nélkül. Kemény ellenféllel szemben játszottunk, de a körülményekhez képest helytálltunk, és ezért dicsérnem kell a játékosaimat. Nagyon nehéz lesz vasárnap Sopronban, úgy látom, a fizioterapeutáinknak több dolguk lesz, mint nekem…
 

 

Szerző: Szabó Ferenc