Leírni sem meri az LMP pécsi pártlapja, hogy Orbán Viktor az Ungár-villában nyaralt

2023. szeptember 22. 13:20 2023. szept. 22. 13:20

Sértődött közlemény lett a vége annak a véleménycikkünknek, amit az elmúlt napokban tettünk közzé. Írásunk a “Narancshullás” nevű politikai társasjátékon keresztül demonstrálta, hogy az LMP miért is lehet egy álellenzéki párt. Olyan, aminek a jövő évi tervei között szerepelhet, hogy a Fidesz szekerét tolja Pécsett. Mindezt úgy, hogy nemrég még tagjai voltak a városvezető frakciószövetségnek, és bizalmat kaptak annak ellenére, hogy 2019-ben külön indultak és megosztották az ellenzéki szavazatokat.

Hipotézisünket mi sem erősíti jobban, mint az a hír, hogy egy XVIII. kerületi fideszes politikus 5 millió forintot ajánlott egy kutyapártos jelöltnek azért, hogy induljon az önkormányzati választáson, ezzel csökkentve a jelenlegi, ellenzéki polgármester újrázási esélyeit.

Miért ne élne ezzel a módszerrel a Fidesz Pécsen is? Persze egy olyan pártnál, mint az LMP, ahol a társelnök annak a Schmidt Máriának a fia, aki nagyon jó baráti és üzleti kapcsolatot ápol Orbán Viktorral, nem is biztos, hogy szükség van bármiféle milliós ajánlatra a helyi "nagyágyúknak" azért, hogy bomlasszák a városvezető frakciószövetséget.

Ki tudja, még az is lehet, hogy Ungár és Orbán az Adrián pancsolva zsírozták le a Péccsel kapcsolatos ördögi tervüket. Mit is gondoljon az ember, amikor se a helyi országgyűlési képviselőjük, se a pártlapjuk nem mer írni a miniszterelnök luxusnyaralásáról, melyet az Ungár-család "őszinte kedvessége" miatt ejthetett meg ingyen és bérmentve. 

Történt ugyanis, hogy a lap lehozta a pécsi LMP-s politikus közleményét, amiben rendkívüli módon kifakadt a Pécsi Stopra a "gonosz" feltételezései miatt.

 

Igen ám, de  mind a közleményből, mind a cikkből valami oknál fogva kimaradt az, hogy miről is szólt a mi írásunk.

 

Nem is akárhogyan "felejtették ki", hiszen most jön még csak a mókás bénázásuk: az LMP pártlapjából úgy maradt ki a számukra igen kényes tény, hogy az Ungár család horvátországi villájában nyaralt ingyen és bérmentve Orbán Viktor, hogy elkezdtek ezzel kapcsolatban egy mondatot, amit végül befejezni már nem sikerült. Azt, hogy nem merték leírni vagy utólag cenzúrázták és törölték, nem tudni.

 

Mutatjuk:

 

 

Szerkesztői megjegyzés: nyilván ki lehet hagyni direkt cikkekből és közleményekből a tényeket. Ehhez hozzá vagyunk szokva már, hiszen számos fideszes politikus és megafonos arc is ezt teszi, amikor velük foglalkozunk egy számukra kényes témában. Ők is ezekhez a módszerekhez nyúlnak. Amikor viszont élőben szembesítjük őket a sajnálatos valósággal, akkor ez stratégia értelmetlenné válik. Például nem is olyan rég Trombitás Kristóf menekült riporterünk elől a karlendítésével kapcsolatos kérdések miatt.