Egypontos vereséget szenvedett az NKA Universitas Pécs Miskolcon

2023. október 22. 09:29 2023. okt. 22. 09:29

A nemzetközi porondon nem volt a legmeggyőzőbb Jovan Gorec csapatának teljesítménye, éppen ezért sikerült meglepni a DVTK-t egy egészen erős performansszal. Az utolsó pillanatokban a pécsi lányok hajtottak a győzelemért, sikertelenül. A vendéglátók 83-82-re nyerték a találkozót.

Nem volt a mérkőzést megelőzően jó formában a Pécs, legutóbb a Veneziától kapott ki hazai pályán a néhai PEAC, de tovább nehezítette az edző dolgát, hogy az újdonsült csapatkapitány, Weninger Virág csaknem egy hónapra harcképtelenné vált, így nem utazott el Miskolcra.

A pécsi lányok mindezek ellenére aktívan kezdtek, belementek a párharcokba és többször jól is jöttek ki belőle. Az euroligás Diósgyőr azonban megmutatta, hogy miért ilyen eredményesek ebben a szezonban és a sok kihagyott helyzetük ellenére 8 ponttal felülmúlták a Pécset az első negyedben.

Elmondható a komplett első félidőre, hogy a pécsi lányok jól tartották magukat - pedig tovább nyílt az olló a második negyed elején. De aztán eljöttek a vendégek percei és sikerült néhány villanással sokkal közelebb férkőzni a miskolciakhoz, így a hazaiak sem kényelmesedhettek bele a mérkőzésbe. 43-39 volt a félidei állás.

Tovább nehezítette a helyzetén a pécsi együttes, ugyanis egy kicsit az öltözőben maradt a nagyszünet után, de ismét elismerésre adhat okot, hogy egyáltalán nem állt szándékukban feladni. Olyannyira nem, hogy egyszer még az egyenlítés is összejött, ez azonban hatalmas véráldozattal járt, ugyanis a 21 pontos Sydney Wallace megsérült, így nem tudta bevállalni a játékot az utolsó játékrészre. (63-61)

Nem csak nevében lett rangadó a miskolci találkozó, folytatódott az adok-kapok és az utolsó másodpercig nyitva maradt a kérdés, hogy melyik együttes örülhet a végén. Az első 5 pontot rögtön az NKA Universitas Pécs szerezte, ezzel pedig át is vette a vezetést. Ezt nagyon nehezen, de sikerült visszavennie a DVTK-nak és a teljes véghajrában 1-2 pontos előny birtokában labdázott a MIskolc. Az utolsó szó jogán, egy pontos hátrányban a pécsiek kezdeményeztek támadást, azonban mindkét dobás a gyűrűről kifelé pattant, ezzel a lefújáskor a diósgyőriek örülhettek.

DVTK Hun-Therm – NKA Universitas Pécs 83-82 (23-15, 20-24, 20-22, 20-21)
Miskolc, 1200 néző. V.: Cziffra Csaba Zsolt, Frányó Péter, Varga-Záray Katalin
   
DVTK Hun-Therm: Aho N. 2, Toman 11, Charles 19/3, Garbin 11/9, Tadic 8. Csere: Grigalauskyte 9, Aho T. 3/3, Kányási 5/3, Lelik 15/3. Edző: Völgyi Péter, Ábrahám Márta, Kovács Dénes

NKA Universitas Pécs: Tadic 12/6, Laczkó 6/6, Wallace 21/12, Mérész 14, Williams 14. Csere: Kiss 5/3, Rátkai 2, Smailbegovic 4/3, Olawuyi 4. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka

Jovan Gorec, a pécsiek vezetőedzője és Mérész Beatrix, az egyik legeredményesebb játékos a peacpecs.hu oldalon nyilatkoztak:

Jovan Gorec: Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez. Az idei szezonban is bizonyítják, hogy megérdemlik, hogy az Euroligában szerepeljenek. Nekünk dolgoznunk kell a hibáinkon, de az ilyen ellenfelek ellen lehet igazán fejlődni.
Mérész Beatrix: Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk ma, úgy gondolom, hogy negyven percen keresztül küzdöttünk, hajtottunk. Sajnos sok kisebb hibánk volt, amiket ki kell még javítani, főleg a végjátékban. Ezt kell gyakorolnunk, hogy az ilyen helyzetekben is tudjunk élesek lenni. Megyünk tovább.

Forrás: peacpecs.hu