Francia olimpiai bajnok judós látogatott a Köztársaság téri iskolába

2023. június 5. 15:51 2023. jún. 5. 15:51

A francia Emilie Andéol, a riói olimpiai bajnok judósa látogatott el a pécsi Köztársaság Téri Általános Iskolába, ahol bemutatót is tartott. A nemzetközileg is ismert cselgáncsozó Pécs előtt Nyíregyházi fiataloknak is bemutatta tudását.

Egy bemutatkozást követően, egyfelől saját élményeit osztotta meg a hallgatósággal, majd a diákok is kérdéseket tehettek fel. Az elméleti foglalkozás után, a fiatal sportolók a PVSK-tól kapott tatamira léphettek, és az olimpiai bajnok sportoló segítségével ismerkedhettek a judo sportág fortélyaival.

Az esemény a pécsi Alliance Française-szel való együttműködés miatt jöhetett létre. A Magyar Judo Szövetség felkérésére a PVSK Judo Szakosztálya aktív segítője és résztvevője volt a programnak. Az iskola diákjainak és nekünk is, örök élmény marad az olimpiai bajnokkal való találkozás, és mivel a program folytatódik, szakosztályunk továbbra is segítséget nyújt a szervező munkában, mondta lapunknak Kersics Dávid edző. Hozzátette, hogy a rendezvénynek sok érdeklődője volt. A kéttannyelvű iskolában több tanuló francia nyelvtudását is kamatoztatni tudta az arany érmes olimpia bajnokkal. Megtudtuk, hogy Emilie Andéol Nyíregyházán is találkozott francia tagozatos tanulókkal. Ott edzőjével közös tréninget tartottak a meglátogatott iskola diákjaival.

 

 

 

 

Émilie Andéol 5 éves korában kezdett el rendszeresen sportolni, és 25 év munkája kellett ahhoz, hogy olimpiai aranyérmes legyen. Többek között erről is mesélt a gyerekeknek, akik a francia nyelvet is gyakorolhatták. Nagyon korán kezdtem el judózni, és azzal a céllal érkeztem Pécsre, hogy a sport szeretetét megpróbáljam átadni a gyerekeknek. Szeretném megmutatni, hogy kitartással, sok munkával hogyan lehet a dobogó legfelső fokáig jutni. A Francia Intézet kapcsolta össze a nemzetközi sportszövetséget és azokat az intézményeket, ahol a francia nyelvet magas szinten oktatják, így jöhettem ide - mondta Émilie Andéol.