Kozármisleny az NB II-ben folytathatja, a Szentlőrinc az NB III-ban

2023. június 5. 15:47 2023. jún. 5. 15:47

Két Baranya megyei csapat is szerepelt az NB II-es labdarúgócsapatok kiesés elleni párharcának visszavágóján. A Kozármisleny volt nehezebb helyzetben, hazai pályán maradt alul Iváncsa ellen. Szentlőrinc a BVSC otthonában 0-0-as döntetlent ért el. A Misleny Tolna megyében biztosította az NB II-be maradást.

Nehéz mérkőzésre számítottak, talán nehezebbre is, mint egy héttel ezelőtt. A Kozármisleny hátrányban van, nekik ezért mindent fel kell tenniük egy lapra és nyerniük kell ahhoz, hogyha meg akarják őrizni az NB II-es tagságukat. A Sport napilapban Iváncsa kozármislenyi nyerőembere, Suszter László mondta el, hogy mit vár a mai mérkőzéstől:
A visszavágón nehezebb meccsre számítunk, hiszen a Kozármisleny még jobban fel lesz pörögve, emellett nem teheti meg, hogy az első mérkőzéshez hasonlóan átadja a területet a labdakihozatalainkra. Muszáj lesz már a meccs elejétől letámadnia, hiszen csak az idejét vesztegeti azzal, ha nálunk van a labda, és hagyja, hogy azt csináljuk, amit szeretünk.” 

A Kozármisleny közösségi média oldalán Beke Péter nyilatkozott a mérkőzéssel kapcsolatban:

Nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a rosszul sikerült első mérkőzéssel. Tudjuk, hogy van még 90 percünk és nem feltartott kézzel megyünk Iváncsára. Be szeretnek bizonyítani, hogy igenis helyünk van a másodosztályban! Szurkolóknak azt üzenném, hogy kísérjék el minél többen a csapatot, mert nagy szükségünk lesz rájuk a bennmaradás kiharcolásában!” 

A Kozármisleny játékosai mindenképpen számíthatnak majd szurkolóik biztatására, hiszen a klub tájékoztatása szerint egy 30 fős szurkolói busz már biztosan megtelt.

 

 

IVÁNCSA KSE–HR-RENT KOZÁRMISLENY 0–3 (0–1)
Iváncsa, 1100 néző. Vezette: Berke Balázs (Szert Balázs, Szalai Balázs)
IVÁNCSA: Varga Á. – Madarász B., Aradi Cs., Nyul K., Jova B. – Vallejos (Sili, 55.), Kovács S., Horváth B. (Fehér I., 62.), Suszter L. (Barta B., 62.) – Kercsó (Nagy-Kolozsvári, 89.) – Bányai P. (Salacz M., 89.). 

Megbízott edző: Szauter István
 

KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke P., Gajág, Várkonyi, Turi T. – Nagy E. (Tölgyesi, a szünetben), Kirchner (Bartha L., 63.) – Vogyicska Balázs (Gránicz P., 72.), Kun B. (Bor D., 72.), Kosznovszky – Daru (Károly, 80.). 

Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Daru (35., 61.), Bor D. (90.)

 

 

SZENTLŐRINC–BVSC-ZUGLÓ 1–2 (0–0)

A párharc végeredménye: 2–1, a BVSC javára