Online indult csatába Hoppál Péter

2021. november 10. 19:41 2021. nov. 10. 19:41

Amint azt a Pécsi STOP is megírta tegnap, miután Péterffy Attila a közösségi oldalán osztotta meg, hogy pert nyert, megjelent a bejegyzés alatt Hoppál Péter fideszes képviselő, aki egy jó hosszú kommentet hagyott a polgármester oldalán. 

Az ügy előzménye, hogy a Siklósi Járásbíróság november másodikán jogerős ítéletében elmarasztalta annak a Fidesz-közeli közvélemény-kutató cégnek az ügyvezetőjét, amely kérdéseknek álcázott, Péterffy Attilát rágalmazó mondatokkal hívott fel pécsi választópolgárokat a 2019-es választási kampányban, a részletekről ebben a cikkünkben számoltunk be. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Hoppál képviselő úr úgy érezte nem hagyhatja szó nélküli Péterffy örömét és egy kilométer hosszú kommentben kezdte el taglalni, hogy a polgármesternek előbb a saját háza táján kellene sepregetnie. A hozzászólás lényege, hogy Péterffy Attila egyik alpolgármesterét rágalmazás miatt ítélték el korábban. Hoppál itt egyértelműen Nyőgéri Lajosra utal, mondjuk ha már ennyi szót szentelt annak, hogy felhívja a figyelmet a "turpisságra" igazán le is írhatta volna Nyőgéri alpolgármester úr nevét, sokkal egyenesebb húzás lett volna, mint az hogy körbejárta, kerülgette a témát, mint macska a forró kását. 

No, mindegy is a lényeg, hogy Hoppál úr kedd este húzott egy merészet azzal, hogy számára ingoványos terepen kezdett el csatát vívni, mert bár a képviselő a saját oldalán előszeretettel reagál a kommentekre, idegen felségvizekre csak ritkán evezett. Eddig. 

Egyébként csak egy pillanatra kanyarodjunk vissza Nyőgéri Lajosra: a politikust 2013-ban valóban elmarasztalta a bíróság, azért mert egy az általa berendelt szórólapon az állt, hogy Páva Zsolt - korábbi pécsi polgármester - évi több millió forinttal emelte meg a saját jövedelmét. Nyőgéri egyébként elismerte, hogy ő rendelte meg a szórólapot, azt azonban nem állította, hogy annak tartalma valótlan lett volna. Akkor azzal védekezett, hogy a polgármester vagyonnyilatkozata alapján ezt a következtetést lehetett levonni. 

Hoppál úr kommentje heves csatákat váltott ki a polgármester oldalán, reagált neki Csaba István, az MSZP Baranya Megyei Szervezetének elnöke is, aki egész pontosan ezt írta: 

"Tudom, hogy nincs könnyű helyzetben. Rohamosan közelegnek az országgyűlési választások, és éppenséggel nem nevezhető sikertörténetnek Pécsett a Fidesz ténykedése, korábbi városvezetése:

- eladósították a várost,

- használt Volvo-buszokat vásároltak több százmillió forinttal túlárazva, (erről itt a Pécsi STOP oldalán is több ízben beszámoltunk már, például ITT - a szerk.)

- Ledina-ügy,

- de említhetném azt is, hogy a polgármester úr által elrendelt átvilágítás eredményeképp, az előző fideszes városvezetés idejéből származó 26 ügyben 19 feljelentés született, melyek elkövetési értéke több mint 1,9 milliárd forint. Az Önök rendszere ennyivel károsította meg az adófizető pécsi polgárokat!

Hosszú lenne mindent felsorolni. Értem én, hogy ezeket nehéz kimagyarázni és valahogy megpróbálják ezekről elterelni a szót, de akkor legalább ne ilyen nyögvenyelősen." - írta, majd így folytatta: 

"Pont Ön hivatkozik rágalmazásra? Mert akkor ezek szerint már a memóriája sem a régi! Segítek egy kicsit!" 

 

- írta Csaba, majd így folytatta: "A bíróság már két ügyben is jogerősen elmarasztalta Önt, mert valótlanságokat állított, ezzel megsértve különböző szervezetek jó hírnevét. Még bocsánatot is kellett kérnie, emlékszik?" - ezen a ponton pedig két, a témához kapcsolódó cikket is linkelt Hoppál úrnak. 

Végezetül pedig azzal zárta a mondandóját: "Szóval, képviselő úr, mindent egybevetve: tanúsítson egy kicsit nagyobb alázatot és szerénységet a pécsiek érdekében! Ha már az elmúlt 12 évben ez nem sikerült, akkor legalább ez az utolsó néhány hónap legyen szép, amíg kitölti a mandátumát."

Nyilván kommentszekcióban akadtak néhányan, akik Hoppál úrral érettek egyet, azonnal követelték is, hogy a képviselő által írtakat tegyék közzé a pécsi sajtóban. Ezen a ponton Hoppál úr stílusosan belinkelte a Pécs Aktuál, a témában íródott cikkét, hiszen az ugye pécsi sajtó...

Volt ilyen ámokfutása is: Hoppál Péter megint beszambázott az erdőbe: most azt hiszi, a baloldal szervezi a Pécs Pride-ot

Hoppál képviselő úr azonban a kommentcunamival nem állt meg Péterffy Attila posztját követően, ugyanis a szemfüles Pécsma kiszúrta, hogy az este még hagyott egy hozzászólást Fekete-Győr András bejegyzése alatt is. A bejegyzésben a momentumos politikus azt írja, hogy a 6,5 százalékos infláció azt jelzi, bajban van a magyar gazdaság.

Erre Hoppál úr röviden így reagált, mutatnánk: 

 

Persze nem tudjuk pontosan, hogy tegnap mi lelte Hoppál Pétert, lehet, hogy vicces, lehet, hogy kötözködős kedvében volt, de az is lehet, hogy vizionálta a mai eseményeket, hiszen ma, ő is nagy örömködve osztotta meg a közösségi oldalán, hogy pert nyert, mert az egyik hírportál valótlanságokat állított róla. Mondjuk ez alatt a poszt alatt kerestük Péterffy Attila szarkasztikus kommentjét, de nem találtuk, szóval nagyon úgy fest, hogy ez ilyen jobboldali klisé, hogy nem tudunk örülni a másik örömének. Egyébként Hoppál úr a nagy boldogságáról még egy sajtóközleményt is küldött nekünk, pedig általában nem szokott ilyen fontos dolgokról tájékoztatni bennünket, de örülünk neki, hogy ő örül, hiszen a rágalmazás csúnya dolog, legyen érintett a dologban akár jobb, akár baloldali politikus. 

Meg ilyen is: Hoppál Péter a náci karlendítéshez hasonlította a meccsek előtti letérdelést

Mindenesetre úgy tűnik, hogy Hoppál képviselő úr csatába indult, online fronton igyekszik megvédeni a jobboldali értékeket, hiszen Hoppál úr nem ismeri a lehetetlent, előtte nincsenek akadályok, lazán besasszézik a szerinte "álcivil" baloldal virtuális tereibe, hogy puskaporos hangulatot hagyhasson maga után. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Szerző: G.P. 

Címlapkép: YouTube